Изявленията на западните страни за предоставяне на гаранции за сигурност

...
Изявленията на западните страни за предоставяне на гаранции за сигурност
Коментари Харесай

Захарова: Изявленията на западните страни за предоставяне на гаранции за сигурност на Украйна са празни и необосновани извинения

Изявленията на западните страни за даване на гаранции за сигурност на Украйна са празни и голословни извинения, съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, оповестяват съветски медии.

" Гаранциите за сигурност допускат думите " гаранции " и " сигурност " и дружно те също допускат редица избрани характерности, само че тук не са. Тук никой даже не може да каже нищо по този въпрос, тъй че това са празни, безусловно неподкрепени извинения, които стават от ден на ден и повече “, сподели дипломатът по радио Спутник.

Захарова обърна внимание и на изказването, направено във вторник от представителя на външната работа на Европейския съюз (ЕС) Петер Стано, че Европейският съюз не може да подсигурява сигурността на Украйна, защото тя не е военна организация.

Както уточни формалният представител на съветското външно министерство, сега Европейски Съюз не е в положение да подсигурява нещо даже непосредствено в границите на самата асоциация заради " политическа идеологическа задънена улица ". " Те не могат да си подсигуряват нищо, те не могат да подсигуряват устойчиво доставяне с енергийни запаси, от които се нуждаят, както тялото се нуждае от кръв. Те не могат да подсигуряват това. Те даже не могат да си разрешат да проверяват, с цел да открият кой подкопа тяхната енергийна сигурност. Те самите станаха васали на една метрополия “, акцентира дипломатът.

Както сподели по-рано ръководителят на кабинета на президента на Украйна Андрий Йермак, Киев ще стартира съвещания по отношение на гаранциите за сигурност със страните, подписали декларацията, на срещата на върха на НАТО във Вилнюс през идващите седмици. На 3 август Ермак разгласи началото на съвещания със Съединени американски щати по отношение на гаранции за сигурност. Според него този развой ще сътвори модел за други сътрудници.

В коридорите на срещата на върха на НАТО, извършена на 11-12 юли във Вилнюс, Групата на седемте одобри декларация за дълготрайни гаранции за сигурност на Украйна. В документа по-специално се споделя, че Киев би трябвало да получи забележителен боен капацитет. По-късно украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че към самодейността са се включили още 12 страни: Белгия, Дания, Ирландия, Исландия, Испания, Холандия, Норвегия, Португалия, Румъния, Финландия, Чехия и Швеция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР