Изявленията на украинския президент Владимир Зеленски показват, че той се

...
Изявленията на украинския президент Владимир Зеленски показват, че той се
Коментари Харесай

Лавров се опитва да шантажира НАТО

Изявленията на украинския президент Владимир Зеленски демонстрират, че той се стреми да предизвика спор сред НАТО и Русия, сподели съветският външен министър Сергей Лавров на конференция в събота.

„ Имам въпрос: в случай че той (Зеленски) е толкоз смутен, че НАТО не се застъпи за него, както се надяваше, тогава той към момента разчита на разрешаването на спора посредством включване на НАТО в цялата тази история, а не посредством преговори”. Значи се оказва, че той не чува непрекъснатите изказвания, които се чуват от Вашингтон, Париж, Берлин и други столици, че НАТО няма да се меси в този спор. И се оказва, че той към момента се стреми да предизвикат спор с присъединяване на НАТО, сред НАТО и Русия “, посочи Лавров, представен от ТАСС

Той обърна също внимание на изказванията на Зеленски, обвинявайки алианса в безучастие поради обстановката с Украйна. Според ръководителя на съветската дипломация сходна изразителност не прибавя оптимизъм към въпроса за украинското контролиране. " Трудно е да се разясняват вероятностите както за (третия) кръг, и за самите (руско-украински) договаряния. Но непрекъснатите, бих споделил, огорчени изказвания на господин Зеленски не прибавят оптимизъм. Той беше недодялан с кураторите си, обвинявайки ги в безучастие “, сподели министърът.

Лавров подчертава върху обстоятелството, че украинският водач показва с държанието си не предпочитание за договаряния с Русия, само че Москва се надява на смяна в отношението му. " Такава негова милитаристична полуда (на Зеленски), несъмнено, допуска, че той няма потребност от договаряния. Но да се надяваме, че през днешния ден това въодушевление може да се промени, той е човек на настроението. Да се надяваме ", заключи Лавров.

Преди това Зеленски разгласява видео известие до украинците в своя Telegram канал, в което подлага на критика изключителната среща на външните министри на страните-членки на НАТО, извършена в петък. Коментирайки отхвърли на алианса да сътвори зона, неразрешена за полети над Украйна, той назова срещата в Брюксел „ слаба и объркана “, „ среща, която демонстрира, че не всички считат битката за независимост за Европа за най-важната цел “. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР