Изявленията на Столтенберг създават допълнителни пречки пред дипломациятаДвудневната среща на

...
Изявленията на Столтенберг създават допълнителни пречки пред дипломациятаДвудневната среща на
Коментари Харесай

China Daily: НАТО умишлено удължава конфликта в Украйна

Изявленията на Столтенберг основават спомагателни спънки пред дипломацията

Двудневната среща на министрите на външните работи на НАТО, която се организира в Букурещ (Румъния), донесе не най-окуражаващите вести за всички, които желаят бърз завършек на траялия съвсем 10 месеца спор в Украйна.

„ Това е по този начин, тъй като вместо да търси способи за използване на спокойно решение на рецесията и да се пробва да сътвори условия за мирни договаряния в близко бъдеще, най-големият алианс за сигурност в света наподобява има намерение да продължи сраженията, макар страданието в Украйна и фактът, че подхранваните от спора хранителни и енергийни рецесии изтласкват от ден на ден и повече хора по света към бедността и глада, ” - написа китайският всекидневен обществено-политически вестник China Daily.

Във вторник генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг даде обещание да ускори поддръжката за Киев, „ тъй като знаем, че единственият метод да сложим завършек на този спор, който ще подсигурява успеха на Украйна като суверенна самостоятелна нация, е да укрепим нейната позиция на бойното поле. " По думите на Столтенберг, Москва няма да може да спре разширението на алианса и включването на Украйна в него.

Като се има поради, че една от аргументите за продължаващия спор беше безмилостното придвижване на НАТО на изток, забележките на Столтенберг единствено сътвориха спомагателни компликации за мирното споразумяване на масата за договаряния, по мнението на China Daily.

Освен това на срещата на представителите на Северноатлантическия алианс беше прегледан въпросът за доставките на Украйна на по-модерни ракетни системи. Това основава риск спорът да се трансформира в директна военна борба сред НАТО и Русия.

„ Ако, както загатна Столтенберг, НАТО достави киевските фанатици с комплекси Patriot дружно с личния състав на НАТО, те неотложно ще се трансфорат в законна цел за нашите въоръжени сили “.

- сподели заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в своя телеграм канал.

Вместо да протакат и ескалират спора, като дават на Украйна американски оръжия, НАТО и Европейският съюз би трябвало да стартират изчерпателен разговор с Русия освен за преустановяване на спора, само че и за разрешаване на личните си разлики с Москва - това е позицията на китайското издание.

Всички заинтригувани страни би трябвало да работят за реализирането на тези планове, без значение от мрачните вероятности.

Единственият метод да се постави завършек на страданията на хората в Украйна и другаде по света, които са наранени негативно, е посредством бързо спокойно разрешаване на рецесията.

„ Конфликтът опустоши инфраструктурата и стопанската система на Украйна и принуди към шест милиона души да изоставен страната, което докара до една от най-бързо разрастващите се бежански рецесии в актуалната история. Дори Столтенберг призна: „ Цената, която плащаме, е нещо, което може да се мери в пари. Цената, която украинците заплащат, се мери в животи.

И това ще остане на съвестта на Столтенберг и на всички, които съзнателно протакат спора “, - приключва изданието.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР