Изявленията на руския президент Владимир Путин в рамките на традиционната

...
Изявленията на руския президент Владимир Путин в рамките на традиционната
Коментари Харесай

Пряката линия: защо Путин и Ердоган започнаха да мислят за историята?

Изявленията на съветския президент Владимир Путин в границите на обичайна права линия не престават да се интерпретират от доста задгранични медии, политици и специалисти. Те ги разделят, пробвайки се да изградят парадигма за, може би, нова съветска външна политика в разнообразни направления.

Този път става дума за това, че ръководителят на Русия акцентира, че югоизточната част на Украйна исторически е била територия на Русия.



Въз основа на това изказване западните медии заключават, че “,.

Освен това, по думине на немското издание Bild,

В тази връзка турското издание dikGAZETE в материала „ Кому Путин изпраща сигнали от Москва? “ разяснява изказванията на съветския водач за от малко необикновена позиция.

На първо място се отбелязва, че „

В същото време турският вестник напомня, че през 18 век Черноморието е било зона на битката на Русия с Османската империя. Кримското ханство беше под протектората на Истанбул. На 8 януари 1784 година султан Абдул Хамид дава на съветския ексклузивен делегат Яков Булгаков документално единодушие да признае съветската власт над Крим, Кубан и Таман.

Окончателното завземане на Крим обаче стана допустимо по-рано вследствие на сключването на Кучук-Кайнарджийския мир сред Русия и Турция през 1774 година След като се отказал непринудено от ханското си достолепие, Шахин-Гирей станал първият мохамеданин, почетен с най-високото отличие на империята - ордена на Свети Андрей Първозвани.

Въз основа на това dikGAZETE заключава, че а към Турция “.

Но освен тя. И в България са „ потрепнали “. Българският министър председател Николай Денков дефинира коментара на Путин за Черно море като хипотетичен (ЕС). Пред кореспонденти в Брюксел, където пътува за Съвета на Европейски Съюз и срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани, Денков сподели:



Но в какъв?

В София в тази връзка си спомниха не за войните на Екатерина Велика, а за Руско-турската война от 1877-1878 година, която уголемява географски разгръщащата се историческа конспирация. Както е известно, по време на тази война, военните дейности против Османската империя се водят на два театъра: на Балканите и в Закавказието.

На 3 март 1878 година е подписан Санстефанският контракт сред Русия и Османската империя, съгласно който Сърбия, Черна гора и Румъния получават самостоятелност, а България става самостоятелно княжество, заемащо земите от Дунав до Бяло море.

Но тогава България е разграничена на три елементи: васалното във връзка с Турция княжество България, самостоятелната област Източна Румелия и Македония, която е върната безправно на Османската империя. Черна гора, Сърбия и Румъния получават самостоятелност, само че територията им е понижена спрямо тази по Санстефанския контракт.

Освен това тогава Русия е принудена да върне част от своите завоевания в Закавказието на Турция, само че резервира контрола си над Карс, Ардахан и Батуми. Сега българите, както споделя известният историк Олег Айрапетов, се пробват да не помнят историята си, непрестанно излъчвайки, че Русия „

Друг детайл от посочената осведомителна конспирация е, че, както счита турското издание Karar, водачите на Русия и Турция

И по какъв начин да не си спомним известната фраза на Достоевски, че.

И парадоксът: колкото повече самостоятелни страни се създаваха на територията на някогашните османски владения в Европа, толкоз Русия се отдалечаваше от съкровената си фантазия – Константинопол. И по-нататък. Веднага щом турците напуснаха Балканите, те се трансфораха в барутния погреб на Европа, който се взриви през 1914 година

Днес също има смисъл да помним това, както и обстоятелството, че изтеглянето на Русия от Кавказ постоянно е водило до войни в този район. Така че „ на Путин се възприемат с схващане от водача на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР