Изявлението на Валери Симеонов Валери Симеонов е заместник министър-председател по

...
Изявлението на Валери Симеонов Валери Симеонов е заместник министър-председател по
Коментари Харесай

Сидеров: Да нападнеш патриарха на една православна църква е равностойно на джихадистки акт

Изявлението на Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила по Българска национална телевизия не беше в съгласие с мен и с Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила. В това изказване Симеонов си разреши да назова главата на най-голямата православна черква в света "лъжец " и "измамник ".

Това съобщи в изявление за БЛИЦ ръководителят на парламентарната група на Обединени патриоти и водач на АТАКА Волен Сидеров Волен Николов Сидеров е български публицист и политик, водач на Политическа партия... към профила.

„ Аз не мога да не отвръщам на това, защото съм набожен човек и богослов. Мисля, че съм единственият квалифициран богослов в това Народно събрание. И тук желая да уточня - православната черква не е държавна принадлежност на една или друга страна. Нашата черква е богочовешки организъм, чийто глава е спасителят Исус Христос, а ние всички вярвящи христия ни сме тялото на църквата “, уточни водачът на „ Атака “.

По думите му да нападнеш патриарха на една православна черква е равностойно на ислямистки и джихадистки акт.

„ Категоричен съм, че Валери Симеонов би трябвало да се извини на съветския патриарх, че го назова "лъжец " и "измамник " “, уточни още Сидеров.

Според него това са директни обиди, които най-големият зложелател на християнството не си е разрешавал да изрече.

„ Ако Симеонов не се извини, той ще удостовери себе си като зложелател на православието, т.е. на Бога. Тогава аз не мога да върша взаимни отстъпки. Аз съм правил взаимни отстъпки, когато съм бил обиждан в персонален проект. Имаше миг, в който и гласоподавателите на Атака бяха обиждани като такива.

В името на единството и държавността с голяма отстъпка от моя страна съм подминал тези моменти. Но засегнатост към вярата и православната черква не мога да подмина. Тук ще бъда безкомпромисен”, разяснява Сидеров.

На въпрос в какво ще се изрази безкомпромисността си, в случай че Симеонов не се извини за думите, Сидеров отговори: „ В стъпки, които ще бъдат една след друга, само че които в този момент няма да разгадавам. Но наблягам, че тук ще бъда праволинеен!”
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР