Изявлението на Съвета на НАТО - Украйна по повод втората

...
Изявлението на Съвета на НАТО - Украйна по повод втората
Коментари Харесай

Русия към НАТО: Украйна започна войната, ние я довършваме

Изявлението на Съвета на НАТО - Украйна във връзка втората годишнина от войната е типичен образец за антируска агитация и дезинформация. Това се споделя в коментар на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова, представен от ТАСС.

" На 24 февруари Съветът НАТО-Украйна излезе с изказване във връзка втората годишнина от началото на Северния боен окръг. Това е още един типичен образец за антируска агитация и дезинформация. Всичко се показва в подправена светлина. Русия още веднъж е упрекнат в " навлизане ", " нелегално анексиране " на Крим, " интервенция " в Донбас, - се отбелязва в коментара. - На нашата страна се приписват " опити за подкопаване на държавността на Украйна ".

Ударът на украинската държавност обаче беше нанесен от антиконституционен прелом, въодушевен и подсилен от Запада ., стартира да унищожава страната: той отприщи революция, сложи отвън закона милиони рускоезични съграждани, към момента прикрива кървавите закононарушения в Киев, Одеса, Донбас, други градове и обитаеми места, лимитира правата на националните малцинства и свободата на религията. Това не изчерпва листата на закононарушенията на киевския режим против личния му народ. ", се споделя в изказването.
 Фицо: Страни от НАТО обмислят изпращане на военни в Украйна
Фицо: Страни от НАТО обмислят изпращане на военни в Украйна

Словашкият министър председател вижда риск от ескалация на спора

Захарова означи, че Съветът на НАТО - Украйна е предпочел да не помни трагичната за украинците дата на преврата и събитията , свързани с него.

" Те също по този начин не помниха по какъв начин през февруари 2014 година Полша, Германия и Франция действаха като гаранти за съглашение сред законното държавно управление на Украйна и опозицията - означи дипломатът - в действителност те интензивно подкрепяха националистите, които се бореха за власт в Киев, а документът беше публикуван съвсем незабавно " Съветът също не си спомни за Минските съглашения, които, както се оказа, нито западняците, нито украинците имаха намерение да извършват, а единствено използваха за подсилване на антируския плацдарм в Украйна и подготовка за силово решение на казуса в Донбас ".

" В изказването се твърди, че Русия " не е демонстрирала никаква същинска неприкритост към обективен и дълготраен мир. "

" В тази връзка дано напомним, че в края на 2021 година съветската страна съобщи на Съединени американски щати и НАТО планове на контракти, които плануват гаранции за сигурност на нашата страна, сподели Захарова. Основните положения за нас бяха отводът на Северноатлантическия блок от разширение, разполагането на ударни оръжейни системи покрай съветските граници и изтеглянето на капацитета и инфраструктурата на алианса на позициите от 1997 година "

Москва е уверена, че " сходни стъпки могат да оказват помощ за деескалация " .

" Въпреки това НАТО не беше готово за сериозен разговор и отчитане на нашите опасения ", съобщи формалният представител на съветското външно министерство.
 Голямо обучение на НАТО стартира в Полша
Голямо обучение на НАТО стартира в Полша

Ясен сигнал за Кремъл

Дипломатът напомни последните самопризнания, направени в Киев.

" Споразуменията за разрешаване на спора, реализирани в Истанбул през март 2022 година сред съветската и украинската страна, бяха торпилирани от тогавашния английски министър председател Борис Джонсън, който в действителност забрани на подопечните на Киев да продължат договарянията с Москва, означи Захарова. Очевидно е че думите на западняците за желанието за самостоятелност и мир за Украйна са празна фраза. Всъщност тази някогашна руска република за тях е единствено инструмент за геополитическа борба, а популацията й е разходен материал в хибридна война с Русия. Както президентът на Руската федерация Владимир Путин неведнъж е заявявал, нашата страна " не е почнала по този начин наречената война в Украйна. Напротив, опитваме се да я довършим ", означи дипломатът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР