Изявлението на руския президент Владимир Путин за разполагането на ядрени

...
Изявлението на руския президент Владимир Путин за разполагането на ядрени
Коментари Харесай

Русия взе Беларус за ядрен заложник, каза Киев

Изявлението на съветския президент Владимир Путин за разполагането на нуклеарни оръжия в Беларус е " стъпка към вътрешната дестабилизация на страната ". Това написа в Туитър секретарят на Съвета за национална сигурност и защита (СНБО) Алексей Данилов .

„ Изявлението на Путин за разполагането на тактически нуклеарни оръжия в Беларус усилва оптимално равнището на отрицателно разбиране и публично отменяне на Русия и Путин от беларуското общество “, сподели той.

Според Данилов Кремъл е взел Беларус за " нуклеарен пленник ".

В събота Путин сподели, че Русия в Беларус. По думите му беларуският водач Александър Лукашенко " от дълго време го моли " да разположи такива оръжия в страната.

Строителството на вместилище за тактическо нуклеарно оръжие би трябвало да завърши до 1 юли. Освен това на Беларус е дадена ракетната система „ Искандер “, която може да употребява тези оръжия, и самолети, които могат да носят нуклеарни ракети.

Според Путин решението за разполагане на нуклеарни оръжия в Беларус е дефинитивно взето, откакто Англия разгласи желанието си да даде на Украйна снаряди с обеднен уран. Такива снаряди не принадлежат към нуклеарните оръжия. Москва обаче реагира извънредно остро на желанията на Англия, като упрекна Лондон в нуклеарна ескалация и даде обещание ответни ограничения.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР