Изявлението на френския президент Еманюел Макрон за възможността за изпращане

...
Изявлението на френския президент Еманюел Макрон за възможността за изпращане
Коментари Харесай

Индийски дипломат: Думите на Макрон подготвят нова ескалация, тестват реакцията на Кремъл

Изявлението на френския президент Еманюел Макрон за опцията за изпращане на западни войски в Украйна имаше за цел да тества реакцията на Русия на вероятните стъпки за ескалация на спора. Това разяснява пред ТАСС индийският посланик и специалист по интернационална сигурност Мелкулангара Бхадракумар.

Според него „ претекстът може да е, че те приготвят почвата за избрана последваща стъпка на ескалация “. „ Те ревизират границите, прага на приемливост “, сподели Бхадракумар, като не изключи опцията това да е част от проект за дестабилизиране на Русия преди президентските избори.

„ Въпросът не е дали там в действителност ще се появят войски през април или май или нещо сходно. Бях шокиран, че сходна мисъл беше изразена обществено, тъй като, несъмнено, в случай че такова разполагане се случи, не мисля, че Русия ще се отнесе безгрижно към това. Реакцията на това, което видях до момента, беше доста мощна. Това значи война, война сред НАТО и Русия. Така че те заплашват Русия. Те заплашват Русия, като че ли с цел да покажат, че няма да я оставят завоюва ", сподели той.

Според специалиста Западът последователно се изкачва по стълбата на ескалацията, частично тъй като Русия сполучливо се оправи със глобите.

" Пълна победа на Русия е неприемлива за тях. Това би означавало гибел на НАТО, колапс на трансатлантическата система, цялостна загуба на доверие в Съединени американски щати. Тоест това не е единствено въпрос на техните качества и просто на думите им, че Русия би трябвало да бъде победена. Смятам, че това е по-сериозно и към него би трябвало да се отнасяме по-сериозно ", означи Мелкулангара Бхадракумар. По думите му, " реакцията на Русия демонстрира какъв брой съществено тя приема това ".

Както уточни специалистът, доста малко евентуално е думите на Макрон да станат действителност.

" Макрон си е Макрон, той приказва разнообразни неща. Има навика да приказва неща, от които другите се пробват да се дистанцират. Европейското публично мнение не го приема на съществено ", сподели той и акцентира, че " този човек към този момент не се употребява с доверие ", добави индийският посланик.

Според него " подобен сериозен външнополитически ход, като разполагането на войски в чужбина в непозната страна, което може да докара до война, би трябвало да има социална поддръжка, на първо място в страната. И не мисля, че Макрон има подобен тип водачество във Франция през днешния ден “, означи той.

Според Бхадракумар обаче не може да се изключи думите на Макрон да са били част от осъществяването на някакъв проект. " Не мисля, че той би споделил това намерено, без някакви сметки. И тези сметки несъмнено имат за цел опипване на почвата ", заключи индийският посланик.

Инфо: Гласове

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР