Изявлението на бившия премиер е остра критика срещу Джорджа МелониБайдън

...
Изявлението на бившия премиер е остра критика срещу Джорджа МелониБайдън
Коментари Харесай

Берлускони зове Зеленски да се предаде и да възстанови Украйна

Изявлението на някогашния министър председател е остра рецензия против Джорджа Мелони
Байдън трябвало да предложи на Киев проект “Маршал ”

Ако бил министър председател, Силвио Берлускони в никакъв случай нямало да отиде да си приказва с Володимир Зеленски. Освен това четирикратният министър-председател на Италия и водач на една от трите ръководещи партии в страната счита държанието на въпросния господин за доста, доста негативно. Защото преследвайки заболели упоритости, Зеленски пращал личните си бойци и цивилни жители на сигурна гибел, като в това време опустошавал родината си. А трябвало единствено да престане да атакува двете самостоятелни републики в Донбас и целият настоящ смут в Украйна нямало да се случи.

Този ядосан вербален поток се изля в неделя пред изборната секция в Милано, където Берлускони гласоподава за ново регионално управление на Ломбардия. “Смятам, че с цел да се реализира мир, американският президент Джо Байдън би трябвало да хване Зеленски за ръката и да му каже: “След края на войната ще имаш на твое разположение проект “Маршал ” за възобновяване на Украйна. План Маршал от 6-7-8-9 трилиона $. Ама ще ги имаш при едно изискване - още на следващия ден да наредиш преустановяване на огъня, защото от на следващия ден ние няма да ви даваме повече долари и оръжия. Само една такава стъпка би могла да убеди този господин да реализира преустановяване на огъня! ” - счита Берлускони.

Търсейки повода за отправената от Берлускони остра офанзива против президента на Украйна, анализаторите на италианските медии са единомислещи, че тя е предивзикана от унизителното отношение към премиерката Джорджа Мелони по време на визитата предходната седмица на Зеленски в Париж и Брюксел. Мелони не бе поканена на вечерята в Елисейския замък на Еманюел Макрон, Олаф Шолц и Зеленски. Освен това не се състояха и диалози в Брюксел на Мелони със Зеленски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР