Изявлението бе направено преди официалното предаване на лидерския пост на

...
Изявлението бе направено преди официалното предаване на лидерския пост на
Коментари Харесай

Заев: С Петков се разбрахме най-късно до 6 месеца да има решение

Изявлението бе направено преди формалното предаване на лидерския пост на Зоран Заев в ръководещия Социалдемократически съюз. Миналата неделя членовете на партията избраха Димитър Ковачевски като нов ръководител на СДСМ. Заев заяви, че при започване на идната седмица ще подаде оставка и от премиерския пост.

„ Тези дни завършваме договарянията с съдружните ни сътрудници. Приключваме и с значимите процеси, както във връзка с програмата, по този начин и във връзка с държавното управление и кадровата политика. Решението за оставката ми от премиерския пост ще взема при започване на идната седмица и незабавно ще осведомявам за това по кое време тя ще бъде импортирана и в Народното събрание “, сподели още Зоран Заев.

Попитан по какъв начин приема запазването на българското несъгласие във връзка с започването на договарянията за участие на РСМ в Европейски Съюз той сподели следното: „ Новото българско държавно управление бе образувано на 13-ти декември. Не може да очаквате на 14-ти декември да има решение когато заседава Съвета „ Общи въпроси “ в Брюксел. Но, аз се надявам новото българско държавно управление, благодарение на президента Румен Радев да дадат позитивни реакции. Ние изпратихме нашите отговори. Вярвам, че са преодолени всички неразбирателства, в случай че има някои детайлности за конкретизиране, ние сме отсреща като страна под управлението на бъдещия министър председател да уточняваме нещата посредством договаряния “, разясни министър председателят на РСМ и добави: Когато разговаряхме с новия български министър председател Кирил Петков се съгласихме, че би трябвало да има решение не по-късно от 6 месеца. Постигнахме единодушие да образуваме работни групи за енергетика, инфраструктура, стопанска система, просвета, опазване на здравето и за всичко, което е значимо за да сътворяваме атмосфера за превъзмогване на тези неща. Аз чакам това да се случи допустимо най-скоро. Очаквам и провеждането на първата междуправителствена конференция за започване на договаряния с Европейски Съюз да бъде и един от първите огромни триумфи на новото държавно управление отпред с Димитър Ковачевски.

По мотив на настояването на опозицията за осъществяване на предварителни парламентарни избори Зоран Заев сподели следното: В страната има нарастване на ръководещото парламентарното болшинство. В страната би трябвало да има постоянни парламентарни избори през 2024г. Той заяви, че след отдръпването си от премиерския пост ще се прибере в родния си град Струмица.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР