Изявите на Роджър Федерер през изминалите две години на професионалната

...
Изявите на Роджър Федерер през изминалите две години на професионалната
Коментари Харесай

След 8 месеца отсъствие: Роджър Федерер е обратно на тренировъчния корт!

Изявите на Роджър Федерер през миналите две години на професионалната сцена бяха мощно лимитирани, като през 2021-а 20-кратният първенец от Големия шлем изигра едвам 13 мача. След като позволи проваляне в поредни сетове в четвъртфиналната фаза на Уимбълдън, Маестрото разгласи, че ще се подложи на трета интервенция на коляното в границите на последните 18 месеца и това бе последвано от ново дълготрайно неявяване от корта.

В момента Федерер последователно се възвръща и се подготтвя интензивно, с цел да се завърне допустимо най-скоро в Тура. Днес той показа къс видео запис в Instagram на своята първа, от 8 месеца насам, подготовка. Изглежда, че Маестрото е повече от стимулиран още веднъж да се състезава наред с най-титулуваните играчи и до момента в който към момента сме в очакване това да се случи, дано се насладим на клипа, който можете да намерите в следната обява:
View this post on Instagram

В началото на 2022-ра Федерер удостовери присъединяване си на Лейвър Къп в края на сезона, а неотдавна разкри, че възнамерява да се завърне назад в Тура в края на лятото. Маестрото към момента не си е изготвил календар за годината, тъй като самият той разяснява, че при сходна травма прибързаните решения са безотговорни и само могат да навредят.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР