Извор с чудодейна вода в североизточна България лекува болести. Заради

...
Извор с чудодейна вода в североизточна България лекува болести. Заради
Коментари Харесай

Чудодеен извор лекува и спасява от зли очи, разказват местни българи

Извор с чудодейна вода в североизточна България лекува заболявания. Заради целителната дарба на водата от ден на ден българи от всички краища на страната ни вървят до него. Изворът се намира в село Църква, област Добрич. Самото селце пък е ситуирано сред морския курорт Албена и град Добрич. Твърди се, че водата от извора може да вдигне на крайници болен човек, само че също и че прави чудеса, когато става въпрос за очни и чернодробни болести, а с изключение на всичко това защищава и от неприятни очи и зли погледи.

Именно по тази причина хората, които идват тук, пълнят по цели туби. Така те имат от чудодейната вода за дълги интервали и не стопират да я пият или да се плискат с нея.

Никой не може да каже сигурно по кое време е бликнал изворът

Една от легендите твърди, че самата Богородица е отворила земята. Тя минавала през селото, когато било страшна суша. Устните ѝ били напукани от жегата. Богородица блъснала с бастунчето си земята и оттова бликнала чудната вода.

Необяснима тайнственост се случва пък всяка година по Спасов ден. По това време водата изчезва за към ден-два, след което още веднъж стартира да тече. Точно тогава, разправят хората, лековитата течност е с най-голяма мощ. И точно заради тази причина в селото на Спасов ден е доста оживено, българи от цялата страна идват до извора, с цел да пият и да си налеят от чудната вода.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР