Изводът нямаше да е този, ако управляващите, с цел да

...
Изводът нямаше да е този, ако управляващите, с цел да
Коментари Харесай

Кирил Петков и хората му “родиха” фалшиви новини от инспекцията на границата

Изводът нямаше да е този, в случай че ръководещите, за да осмислят дейностите на куп институции на куп - Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите, ДАНС и който се сетите още, не пуснаха в деяние куп откровени лъжи.

Говорителката на кабинета - Лена Бориславова изясни в ефир по какъв начин на място, където се управляват животни, било ненадейно чисто като в аптека. Тя посочи: На мястото, където би трябвало да се прави фитосанитарният надзор и контрола на животните, които минават, там беше по-чисто от едно болнично поделение. Там, в никакъв случай не е стъпвало животно, което да е изследвано”.

Екипът ни се свърза с локални ветеринари, които споделиха, че сходен извод, изработен от човек на толкоз високо равнище може да буди доста подозрения, защото от близо 10 години Турция не изнася животни поради недостига на вътрешния си пазар. Нещо повече - южната ни съседка прави тъкмо противоположното - стреми се да внася. Във въпросните боксове за животни, които Бориславова сподели, че са чисти, в действителност не е влизало животно, тъй като тези боксова са за карантиниране на животни при импорт в България, както е по закон. Когато няма импорт повече от 10 години, няма по какъв начин обстановката да е друга. Боксовене на процедура в никакъв случай не са употребени и никой не оспорва този факт.

Лъжливи тези бяха прокарани от ръководещите и във връзка с откритите на място камери. Беше обяснено, че компанията надали не крие записите, с цел да не се разбере какво тъкмо се прави на място.

Истината, обаче е като в оня остарял анекдот за компютрите и компотите. Камери има, само че те нямат нищо общо с тази частна лаборатория. Най-куриозното е, видеонаблюдението е инсталирано по стратегия ФАР при градежа на постройката още през далечната 2000-2002 година, а въпросните камери в никакъв случай, подчертаваме - в никакъв случай не са работили. Очевидно в тази ситуация се употребява незнанието на хората, с цел да се оправдае шума, който се подвига към акциите на ръководещите.

Безумията, обаче не свършват дотук. Лена Бориславова акцентира в своята медийна изява, че проверяваната лаборатория е частна. За говорителката на властта това може и да е укоримо, само че от доста време 95% от формалния надзор в целия Европейски Съюз се прави точно от такива частни лаборатории като тази, ситуирана на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево”.

Изключение на всички места, в това число и в България, се вършат само за референтните проби. Нещо повече - съвсем всички проби за заболявания по растенията и животните също се правят в частни лаборатории. Разбира се всички те, в това число и проверяваната на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево” са упълномощени от страната да правят инспекциите. За да се стигне до тази акредитация, това значи, че лабораториите отговорят на всички условия и потенциал.

След тези издънки, дали спецоперацията на границата няма да се окаже един кьорфишек или става дума за опит да се посегне на един бизнес в стила на борисовото ръководство “стани ти, да седне мой човек”, следва да забележим. Да напомним, че поръчката за смяна на модела, с който пристигна новата власт, изключва познатите ни до болежка пиар балони. И свежда уреждането на противоречивите връзки единствено и само в съда. Всичко друго ражда подозрения и съмнения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР