Извиненията, с които българската прокуратура оправдава забавянето си по свързаното

...
Извиненията, с които българската прокуратура оправдава забавянето си по свързаното
Коментари Харесай

Испания прати 219 страници доказателства по “Барселонагейт”

Извиненията, с които българската прокуратура оправдава забавянето си по обвързваното с Бойко Борисов дело " Барселонагейт ", понижиха с едно. Вчера в спецпрокуратурата са получени 219 страници доказателства от Испания. Това е една от двете заповеди за следствие, по които спецпрокурорите чакаха отговори от Испания, и обясняваха, че до момента в който те се бавят, следствието е на процедура блокирано. Получените 219 страници са на испански и следва да бъдат преведени, изясни представителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев на особено призован брифинг.

Той не пожела да отговори какво има в материалите от Испания, преди да е подготвен формалният им превод. Но изясни какво е поискала българската прокуратура - откриване на банкова загадка, разпити на очевидци, определяне на парични потоци и така нататък Така спецпрокуратурата остава в очакване испанците да изпълнят и втората заповед за следствие.

По думите на Кръстев прокуратурата е подготвена с 90% от следствието. Предстои да се проучват новопристигналите 219 страници и в случай че по-късно се наложи, да бъдат направени разпити на нови очевидци, или преразпити на към този момент разпитани лица. Кръстев уточни, че са разпитани " безусловно всички очевидци ", които се загатват. Разпитан е и някогашният министър председател Бойко Борисов. Разпитана е и някогашната манекенка Борислава Йовчева, която живееше в прословутата къща в Барселона. По делото към този момент е подготвена и финансовата експертиза, само че прокуратурата отхвърли да я разяснява.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР