Извинение може да събере отново на масата за преговори ГЕРБ

...
Извинение може да събере отново на масата за преговори ГЕРБ
Коментари Харесай

Извинение може да събере отново на масата за преговори ГЕРБ и ПП-ДБ

Извинение може да събере още веднъж на масата за договаряния ГЕРБ и " Продължаваме промяната-Демократична България ". Партията на Борисов е подготвена да възобнови диалозите, в случай че " Промяната " им изиска амнистия за квалификациите, които насочи по адрес на ГЕРБ и на Мария Габриел след връщането на мандата. " ПП-ДБ " не се извини, само че и не скри желанието си за разговор.

Бойко Борисов, до него Мария Габриел, а към тях цялата ПГ на ГЕРБ – депутатите от първата политическа мощ се настаниха на трибунката във фойаето на Парламента още преди началото на пленарния ден. Номинираната за министър председател Габриел се обърна към отказалите се министри, които тя показа пред президента Радев като част от кабинета си.

" Напомням, че всички министри, които и в този момент са такива, въпреки и в оставка, са поели ангажимент преди 9 месеца за интервал от 18 месеца. Те са поели ангажимент, според декларация за национално отговорно ръководство, в което на 9-ия месец има ротация сред министър-председателя и заместител министър-председателя ", сподели Габриел.

На тежките рецензии и квалификации, които „ Промяната “ изреди по адрес на ГЕРБ след срещата им с президента, партията на Бойко Борисов отговори с изискване за възобновяване на договарянията.

" Първото, което може да ни върне на масата, е едно огромно извинявай. Ако не получим опрощение, значи нямат 69 гласа. Да гласоподават с Възраждане, с Българска социалистическа партия ", заявиБорисов.

Извинение от ПП-ДБ не пристигна. Но макар снощните реплики, не пристигна и отвод за възобновяване на договарянията. Индикацията от „ Промяната “ бе за диалогичност. Тя пристигна като персонално мнение на Атанас Атанасов, а не като общо партийно решение

„ Личното си мнение показвам. Да, бихме могли да се върнем, ще го предложа на сътрудниците, само че решението ще го вземем дружно “, обясниАтанасов.

Атанасов е уверен, че препоръчаният от Габриел проектосъстав няма по какъв начин да бъде гласуван. Но в листата промени може да се вършат.

„ Това е друго “, добави той.

А третата групировка от ръководещото болшинство ще поддържа кабинета на ротация. Делян Пеевски прикани ПП-ДБ и ГЕРБ да намерят общ език

„ Сега в случай че желаят да си се извиняват, да си простят, само че да работят “, съобщи Пеевски.

Заявката на ГЕРБ е до петък да не вкарва за гласоподаване точката за състава на препоръчаното от Мария Габриел правителство
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР