Известно е, че сините сливи са полезни за червата, но

...
Известно е, че сините сливи са полезни за червата, но
Коментари Харесай

Сините сливи пазят възрастните жени от изтъняване на костите

Известно е, че сините сливи са потребни за червата, само че проучване на експерти от университета на щата Пенсилвания откри, че те пазят и костите, заяви електронното издание "МедикълЕкспрес ".

Авторите на проучването открили, че сините сливи могат да предотвратят или забавят загубата на костна тъкан при дамите след менопауза заради способността си да понижават възпаленията и оксидативния стрес, които способстват за загубата на костно вещество.

"При дамите в постменопауза по-ниските равнища на естроген може да отключат растеж на оксидативния стрес и възпаленията, което усилва риска от намаляване на костите и следващи фрактури ", споделя Кони Роджърс, учител по науки и логика на психиката на храненето.

"Включването на сини сливи в хранителната диета може да помогне за отбрана на костите, като забави или обърне този развой ".

Сините сливи съдържат
минерали, витамин К, феноли и диетични фибри.
За задачата на проучването са оценени резултати от 26 предклинични изследвания и две клинични проучвания.

При клиничните проби е открито, че приемът на 100 грама сини сливи днeвно за интервал от една година усъвършенства костната компактност на ръцете и долната част на гръбнака и понижава признаците на костна резорбция.

Резултатите от проучването са оповестени в профилираното издание "Адвансис ин нютришън ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР