Известно е, че повечето проблеми с червата са свързани с

...
Известно е, че повечето проблеми с червата са свързани с
Коментари Харесай

Тези навици гарантирано ще съсипят червата ви

Известно е, че множеството проблеми с червата са свързани с дисбаланс сред положителните и неприятните бактерии, които живеят в него. Днес ще ви разкажем кои привички могат да съсипят червата ви.

Недостатъчно дъвчене на храната
От детството ни споделят, че не би трябвало да гълтаме храна на огромни части, без първо да я сдъвчем добре. Факт е, че в случай че това не бъде направено, тогава в червата могат да се образуват газове.

Кафе на гладно
Яденето заран на богата на фибри закуска оказва помощ на бактериите да се разсънят и да стартират да ви обезпечават питателните субстанции, от които се нуждаете през целия ден. И в случай че съборите циркадния темп на микроорганизмите, тогава ще станете летаргични и бавни, защото бактериите престават да ви доставят сила.

Стрес и липса на сън
Факт е, че в случай че не спите задоволително, тогава процесът на храносмилане, почнал предходния ден, не може да бъде приключен в тялото. И тогава червата би трябвало да стартират нов храносмилателен цикъл, без да приключват остарелия. А по време на стрес се следи постоянно и прекъсващо дишане и вследствие на това се гълтам огромно количество въздух. Това води до отичане на корема и чувство за цялост в корема.

Безполезни мазнини
В множеството случаи сладките и мазни храни предизвикват инфектиране и вследствие на това диария, отичане на корема и запек. Експертите споделят, че тези, които злоупотребяват с такава храна, би трябвало да включат в диетата си повече плодове и зеленчуци, тъй че бактериалният състав да не стане по -малко разнороден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР