Известно е, че авокадото има редица ползи за здравето на

...
Известно е, че авокадото има редица ползи за здравето на
Коментари Харесай

Какви са предимствата на маслото от авокадо в грижата за косата

Известно е, че авокадото има редица изгоди за здравето на организма и е добре постоянно да участва в менюто ни. Но, става известно, то може сполучливо да бъде употребявано и в рутинната ни грижа за хубостта - и по-конкретно за косата. Маслото от авокадо предлага голям брой изгоди, защото укрепва косъма, усилва влагата и ускорява блясъка.
 Авокадото, потъмняването и за какво да не режем плода с железен нож
Защо да не режем авокадо с железен нож

Как да избегнем неприятното потъмняване

Сред огромните му преимущества е и фактът, че е уместно за всички видове коса, защото не е прекомерно мазно и не утежнява ненужно косъма.

И в случай че към момента се чудим дали да посегнем към маслото от авокадо, мнението на експертите сигурно ще ни убеди да го създадем. Ето какво споделят те, представени от Real Simple.

Хидратиране

Маслото е извънредно богато на мастни киселини, изключително на олеинова, която оказва помощ за подхранването и овлажняването на. Богато е и на калий и магнезий, които задържат влагата в косъма и имат и защитни свойства.
 Снимка 633691
Накъсване

" Смазката " от мастните киселини предотвратява накъсването на кичурите.

Растеж

Витамин К и витамини от групата В са други два значими съставния елемент на маслото от. Витамин К оказва помощ за попречване на калцификацията на скалпа, която се характеризира с огромни натрупвания и отлагания на калциеви соли и която пречи на растежа на косата.
 Снимка 633692
Антиоксиданти

Голямото количество на витамините С и Е предотвратява увреждането на космения фоликул от свободните радикали. А това е от значително значение за хубавичко коса.

Усвояване

Маслото от авокадо има големия капацитет да прониква в косъма в дълбочина и оптимално да се усвоява. Това е и повода да не утежнява косата и да не оставя чувство за омазняване.
 Рициновото масло и изгодите му за скалпа, косата и растежа на миглите и веждите
Ползите от рициновото масло - и за косата, и за миглите, и за веждите

Но и няколкото странични резултати

Как да използваме маслото от авокадо

Важно е да знаем, че не всяко е еднообразно. Добре е да избрем студено пресовано, защото то е минимум рафинирано и има недокоснат профил на питателните субстанции.

А използването му е лесна, защото може безусловно да се нанася върху скалпа, благодарение на памучен тампон. Достатъчно е да масажираме за към пет до 10 минути и да оставим да работи най-малко един час, преди да го отмием.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР