Известният учен Ави Льоб от Харвард планира да открие това

...
Известният учен Ави Льоб от Харвард планира да открие това
Коментари Харесай

Експедиция ще търси парченца от извънземен кораб в Тихи океан

Известният академик Ави Льоб от Харвард възнамерява да открие това лято на дъното на Тихия океан, край крайбрежията на Папуа Нова Гвинея, междузвезден обект, пристигнал от Космоса през 2014 година Астрофизикът счита, че обектът е с неестествен генезис и може да е извънземна сонда за проучване, написа The Guardian.
Ави Льоб и неговият проучвателен екип потеглят да търсят останките от междузвезден астероид, за който астрофизикът счита, че може би е извънземен галактически транспортен съд. За тази задача ученият към този момент е събрал 1,5 милиона $ и желае да разбере дали теорията му е вярна или не. Експедицията ще изследва огромна зона на дъното на Тихия океан покрай остров Манус край крайбрежията на Папуа Нова Гвинея, където на 8 януари 2014 година падат фрагменти от междузвездния астероид CNEOS1.
Преди 4 години Льоб допусна, че този астероид е посетител от друга звездна система, а през 2022 година думите му бяха доказани от Министерството на защитата на Съединени американски щати и НАСА. Този астероид избухна в атмосферата над Тихия океан и се разпадна на дребни фрагменти и точно тях ученият и екипът му се надяват да намерят, с цел да потвърдят или опровергаят теорията си за изкуствения му генезис.
Льоб и екипът му стигат до извода, че този астероид е с доста по-голяма характерна здравина от всички останали, паднали на Земята, което ги довежда до концепцията, че може да е извънземен галактически транспортен съд.
„ Той в действителност се е разпаднал на дребни части, тъй че не търсим един огромен корав обект. Трябват ни единствено няколко грама материал, с цел да разберем от какво е изработен, т.е. какъв е неговият състав. Ще търсим тези фрагменти на дълбочина от към 1,7 километра на повърхност от 10 на 10 километра. Когато извадим тези фрагменти и ги проучваме, ще стане ясно дали този обект е елементарен междузвезден астероид или е с неестествен генезис “, споделя Льоб.
Според него този обект е изпратен Космоса може би преди милиарди години от доста напреднала цивилизация, с цел да изследва други светове. Ученият добавя, че размерът на фрагментите от този обект зависи от неговия състав, тъй че те могат да бъдат с широчина 1 см или дори по-малки.
„ Много хора не са съгласни с моята догадка, че този астероид е извънземна галактическа сонда. Затова желая да го потвърдя. Разбира се, задачата ни може да се провали и ще бъдем разочаровани, в случай че обектът се окаже с натурален генезис. Но необикновените теории изискват извънреден метод. И в случай че теорията откри своето удостоверение, това ще бъде доказателство за съществуването на извънземни “, споделя Льоб. 
Но даже и това да не се случи, е допустимо учените да открият свръхздрав метал, който към момента не е прочут на човечеството, основан с помощта на неутронни звезди.
Астрофизикът Ави Льоб е прочут с изказванието, че междузвездният обект Оумуамуа може да е галактически транспортен съд на високоразвита извънземна цивилизация. Учените отхвърлиха тази догадка. Ави Льоб им опонира, че несъмнено са позволили неточност в изчисленията и Оумуамуа към момента най-вероятно е изкуствено основан обект.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР