Известният спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов сподели пред

...
Известният спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов сподели пред
Коментари Харесай

Георги Атанасов: Националната кауза отново обедини феновете


Известният състезателен публицист и политически анализатор Георги Атанасов показа пред ТОПСПОРТ оценката си за последните събития във футбола.

" В четвъртък вечер се любувах на няколко пленителни мача от евротурнирите - в Германия, зад Полярния кръг и в недалечния Загреб, когато чух два-три гърмежа като тези по Нова година. Помислих си - да не идва инцидентно... Путин, само че един другар бързо разсея страха ми, като звънна да ми каже, че в неговия квартал също се чуват празнични фойерверки в алено или синьо. А повода бе, че " националната идея " от Делиормана още веднъж сплоти почитателите. Този път с помощта на славния швейцарски отбор Сервет, получил в Разград това, което Фортуна му лиши седмица по-рано край Женевското езеро.

Да оставим обаче майтапите настрани, тъй като в действителност никак не е смешно, а напряко е трагично за футбола и за публичния климат у нас. Защо ли? Вече цяло десетилетие Лудогорец отпада при започване на пролетните елиминации в Европа, с цел да се върне с бодряшки възторг в комфорта на своя български Монопол. И по този начин да удостовери познатата поговорка, че Историята се повтаря като фарс. В нашия случай фрагментите са дублирани като под индиго или ксерокс, а режисурата на баналния филм е 1/1.

Ето и в този момент. Още потни след мача в четвъртък вечер, " зелените " играчи побързаха да ни успокоят, че нищо изключително не се е случило, тъй като тяхната цел е единствено една - следващата купа у нас и N-тата виза за квалификациите към Шампионската лига. И нищо друго няма изключително значение. Фиксацията явно е толкоз мощна, че същите заклинания слушахме и предходната есен след позорната загуба на " националната горделивост " с 1:7 от скромния датски Нордселанд с бюджет евентуално три-четири пъти по-малък от този на Проекта? Впрочем, сходно е съотношението сред финансите на Лудогорец и Сервет. България е сиромашка дестинация спрямо Дания и Швейцария, само че балансите във футбола са характерни и от време на време нелогични.

В началото на своята промоция Проекта предизвикваше някакъв байганьовски селфи-патриотизъм, само че тази обстановка бързо заглъхна, с цел да отстъпи място на скука и непоносимост. До такава степен, че в последно време почитателите от разнообразни клубни цветове дават израз на виртуалното си възмездие посредством празнични салюти с " пиратки " и бутилки след всяка поредна евро-издънка на " идеята ". Без значение, че си дават сметка, че следва още от същото, а може би и повече, когато Феодала се концентрира върху вътрешния дневен ред и... нема лабово...

Дано не съм прав, само че съгласно законите на Фарса следва сгъстяване на курса, в което евентуално ще се убедим напълно скоро край морето и под " Аязмото ". В името на 13-тата поредна офанзива на ШЛ са мобилизирани " Петимата от РМС-а " със свирки на терена или със задача в тъмната стаичка на ВАР-а. Ако се наложи към тях ще се прибавят още дузина от същата порода. Плюс апаратната камарила по етажите на БФС и Сателитната верига, разпростряла се от морето през тепето чак до " жп " -то и " л-с " -то в северната част на Софийското поле...

А с цел да бъде комфортът непреклонен Системата ще направи чудеса, с цел да запази " стабилността " в БФС. Именно с тази цел извадиха на тезгяха цялостен тим претенденти за " президент ". Най-напред, с цел да разпилеят гласовете по технологията на " ветрилото " против един избран зложелател, а измежду това вероятно да търсят мотиви за обжалване от разнообразни направления. Елементарно, като обещанието на Бат Гошо, че идващия мач всичко ще е о`кей. И още по какъв начин, до момента в който не изпием Женевското езеро... ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР