Известният руски военен блогър Владлен Татарски беше убит в експлозия

...
Известният руски военен блогър Владлен Татарски беше убит в експлозия
Коментари Харесай

Арестуваха жена, заподозряна за взрива, убил руския военен блогър

Известният съветски боен блогър Владлен Татарски беше погубен в детонация по време на дискусия с фенове в заведение на брега на река Нева в центъра на съветския град Санкт Петербург. 

Руски медии и военни блогъри оповестиха, че Татарски имал креативна вечер, по време на която жена от публиката му подарила кутия с негов бюст, който е експлодирал . Събитието било проведено от патриотична съветска група, която призна, че е взела предохранителни ограничения, които „ явно са били незадоволителни “, съобщи Асошиейтед прес.

Breaking:

An explosion occurred in Sankt Petersburg in one of Prigozhin’s cafes. The name of the cafe is “Street Bar ”.

It is said that military blogger Vladlen Tatarsky was having a speech. Tass reports that he died in the explosion.
— (((Tendar))) (@Tendar)
На видеозапис свидетелка споделя, че жена, която се показала като Настя, задавала въпроси на Татарски по време на полемиката. Свидетелката Алиса Смотрова цитира Настя, която споделила, че е изработила бюст на блогъра, само че защитата не й разрешила да го внесе и трябвало да го остави на вратата, тъй като можело в него да има бомба . След това Настя и Татарски се пошегували по този мотив. После Настя отишла до вратата, взела подаръка си и го дала на Татарски.

W w zamachu terrorystycznym zginął rosyjski korespondent wojenny Vladlen.
— Krystian Jachacy (@KrystianJachacy)
Блогърът сложил подаръка на маса до себе си и тогава станала детонацията.

Свидетелката Смотрова разказва по какъв начин хората се разбягали под паника, някои потърпевши от изпочупени стъкла и били задачите в кръв.

Руската организация Интерфакс съобщи, че жителка на Санкт Петербург – Даря Трьопова, е била задържана по съмнение, че е забъркана в експлоадирането на бомбата . Интерфакс съобщи също, че Трьопова към този момент е била арестувана за присъединяване в антивоенни манифестации.

Видеозапис, оповестен в съветски обществени медии, демонстрира заведението след детонацията. Масите и столовете са на части, с петна от кръв, а подът е затрупан с натрошени стъкла.

Руски медии оповестиха, че проверяващите търсят подарения на Татарски бюст заради съмнения, че взривното вещество е било прикрито там, само че не изключват то да е било сложено в помещението преди събитието.

Руският Следствен комитет е почнал следствие за ликвидиране. До момента никой не е поел отговорност за детонацията, само че военни блогъри и патриотични коментатори незабавно упрекнаха Украйна и съпоставиха станалото с убийството през август 2022 година на Даря Дугина – телевизионна коментаторка с националистически възгледи . Тя почина при детонация на бомба, задействана отдалечено. Взривното вещество беше сложено под колата й и избухна, до момента в който тя шофираше в покрайнините на Москва.

An explosion in a St Petersburg cafe has killed prominent Russian military blogger Vladlen Tatarsky.
Picture of him and Darya Dugina, daughter of prominent Russian political figure Alexander Dugin who died in car bombing last year authorized by elements within the Ukrainian…
— I Meme Therefore I Am
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР