Известният руски военен блогър Андрей Морозов Мурц, автор на телеграм

...
Известният руски военен блогър Андрей Морозов Мурц, автор на телеграм
Коментари Харесай

Руски военен блогър се самоуби 2 дни след като обяви, че Русия е загубила 16 000 войници в Авдеевка

Известният съветски боен блогър Андрей Морозов „ Мурц ”, създател на телеграм канала " Нам пишут из Янины ", се е самоубил. Това оповестяват негови сътрудници военни репортери и блогъри в обществената мрежа. По първична информация той се е прострелял. 
Преди дни, на 18 февруари, Морозов разгласява дълъг пост, в който насочи рецензии към командването на съветските сили поради незадоволителното застраховане и допускането на огромен брой жертви при траялата няколко месеца офанзива на град Авдеевка. Според него, руснаците са изгубили към 16 000 бойци. 
Тази заран в канала му се появи предсмъртно писмо. В него той изяснява, че е бил подложен на напън от страна на командването да изтрие поста си. Оплаква се от гонене от страна на „ политически проститутки, водени от известния ефирен водещ от държавната телевизия " Россия 1 " Владимир Соловьов.
" Другарю полковник, по ваша заповед ме принудиха да изтрия поста от моя телеграм-канал. А Вас ви е принудило вашето командване, опирайки се на остарялата, добра, армейска групова отговорност ", написа тогава " Мурц ".
След премахването на обявата на 20 февруари, в Кремъл се организира среща сред Путин и Шойгу, на която беше разисквано завладяването на Авдеевка. Министърът на защитата заяви за завладяването на града „ с минимални загуби “.
Морозов се бие на страната на сепаратистите в Донбас от 2014 година Той е един от създателите на „ Координационния център за подпомагане на Новоросия “ и някогашен водач на национал-сталинската формация „ Червен блицкриг “. През 2008 година е наказан на три години затвор след обстрел на офиса на " Единна Русия " на Кутузовски проспект в Москва. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР