Известният руски военен блогър Андрей Морозов Мурц, автор на телеграм

...
Известният руски военен блогър Андрей Морозов Мурц, автор на телеграм
Коментари Харесай

Военен блогър се самоуби два дни след като обяви, че Русия е загубила 16 000 военни в Авдеевка

Известният съветски боен блогър Андрей Морозов „ Мурц ”, създател на телеграм канала " Нам пишут из Янины ", се е самоубил. Това оповестяват негови сътрудници военни репортери и блогъри в обществената мрежа. По първична информация той се е прострелял.

Преди дни, на 18 февруари, Морозов разгласява дълъг пост, в който насочи рецензии към командването на съветските сили поради незадоволителното застраховане и допускането на огромен брой жертви при траялата няколко месеца офанзива на град Авдеевка. Според него, руснаците са изгубили към 16 000 бойци.

Тази заран в канала му се появи предсмъртно писмо. В него той изяснява, че е бил подложен на напън от страна на командването да изтрие поста си. Оплаква се от гонене от страна на „ политически проститутки, водени от известния ефирен водещ от държавната телевизия " Россия 1 " Владимир Соловьов.

" Другарю полковник, по ваша заповед ме принудиха да изтрия поста от моя телеграм-канал. А Вас ви е принудило вашето командване, опирайки се на остарялата, добра, армейска групова отговорност ", написа тогава " Мурц ".

След премахването на обявата на 20 февруари, в Кремъл се организира среща сред Путин и Шойгу, на която беше разисквано завладяването на Авдеевка. Министърът на защитата заяви за завладяването на града „ с минимални загуби “.

Морозов се бие на страната на сепаратистите в Донбас от 2014 година Той е един от създателите на „ Координационния център за подпомагане на Новоросия “ и някогашен водач на национал-сталинската формация „ Червен блицкриг “. През 2008 година е наказан на три години затвор след обстрел на офиса на " Единна Русия " на Кутузовски проспект в Москва.

 

Източник " Труд "

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР