Известният руски политолог и публицист Андрей Пионтковски в интервю за

...
Известният руски политолог и публицист Андрей Пионтковски в интервю за
Коментари Харесай

САЩ ще изпепелят руската армия, ако Путин използва ядрено оръжие

Известният съветски политолог и журналист Андрей Пионтковски в изявление за УНИАН приказва за това какво стои зад нуклеарното изнудване на съветския президент Владимир Путин. Режимът на Путин към този момент на няколко пъти заплаши, че може да употребява нуклеарно оръжие във войната против Украйна, която губи. Според Пионтковски това е блъф:

 

Първо, този удар няма военно значение. Това ще е просто непоносимо закононарушение. Да предположим, че унищожи някой украински град. Десетки, може би стотици хиляди хора ще умрат. И какво, Украйна ще спре да се съпротивлява? Западът ще спре ли да поддържа Киев? Нищо сходно. Напротив, реакцията ще бъде тъкмо противоположната. Няма смисъл от военна позиция. Ядреният удар не взема решение нито един боен проблем за Русия.

 

Второ: в действителност това ще бъде последвано от доста съществено наказване от страна на западните сили към Москва. Редица публични лица от Вашингтон предизвестяват ясно Русия, че в случай че тя употребява нуклеарно оръжие против Украйна, ще има последствия, каквито Путин не е виждал в никакъв случай. За да няма подозрение в Кремъл по отношение на отговора на потреблението на нуклеарни оръжия, Байдън особено ангажира и Съливан, и Блинкън, да предадат изцяло ясно обръщение на Кремъл.

 

През първия половин час Черноморският флот и всичките му бази ще бъдат унищожени. Ако това не впечатли Москва, то до няколко дни цялата съветска формация, която се намира на територията на Украйна, ще бъде изпепелена. В никакъв случай Съединени американски щати няма да отговорят с нуклеарно оръжие точно тъй като това е безсмислено терористично закононарушение. Но доста по-тежко ще санкционират руснаците. Те ще употребяват голямото си стандартно предимство. Освен това ще бъдат нанасяни удари по местата, от които ще бъдат изстрелвани нуклеарни бойни глави. Е, Съединени американски щати недвусмислено намекнаха, че персонално за Путин ще има последствия. Преведено на елементарен език, това значи, че той просто ще бъде погубен. След това нуклеарната изразителност на Москва внезапно спадна. На процедура въпросът е завършен.

 

Има и още една причина, заради която Русия няма да употребява нуклеарно оръжие против Украйна. Ядрените стратегически оръжия са по-трудни за потребление от тактическите. Това изисква цяла поредност от команди. Всички тези придвижвания се следят от американското разузнаване. Две дузини офицери ще вземат участие в това и всички би трябвало да са луди. Освен това не се заблуждавайте – Путин не е страдалец, той обича живота си. Припомнете си каква параноя го тресеше по време на пандемията (от COVID-19). Всички тези дълги маси и седмични карантини за депутати... Той обича живота си и го цени.

 

 

 

Източник Факти
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР