Известният пловдивски специалист д-р Асен Асенов представи иновативен способ в

...
Известният пловдивски специалист д-р Асен Асенов представи иновативен способ в
Коментари Харесай

Наш лекар направи фурор с ринопластика в Италия

Известният пловдивски експерт доктор Асен Асенов показа новаторски прийом в ринопластика - интервенцията на носа, по време на осмата Българо-италианска среща по ринология, извършена в Каляри (Сардиния). Методът му беше високо оценен от неговите италиански сътрудници

При този метод в ринопластиката доктор Асенов употребява модифицирана плазма от личната кръв на пациента, посредством което се подкрепя доста по-бързото следоперативно възобновяване. Освен това се реализира натурален аспект на носа след интервенцията. Ринопластиката служи като конструктивен материал, посредством който се запълват хрущялни, костни и мекотъканни недостатъци. По този начинв огромна степен се заместват познатите до момента не леко добивани автоложни транспланти - от тъканите на самия пациент, или изкуствени - силиконови или други биологични съвместими материали. Методът е подобаващ както за хора с проблематична кожа - дебела, тънка, мазна, отпусната, по този начин и за пушачи поради съдържащите се в този кръвен извлек фактори на растежа.

В международната процедура една от най-сложните пластични интервенции е тази на носа, защото структурата от меки тъкани, хрущяли и кости би трябвало да се преформира сходно на пластилин, с цел да се построи новият нос, уточни доктор Асен Асенов. Основните проблеми са два: да се резервира дишането през носа, което е главната функционалност на този орган, както и вярното зарастване на новия нос - развой, при който не всеки път може да се реализира 100-процентов надзор. Поради тази причина една от главните задания на хирурга е да извърши ринопластиката по този начин, че да наложи следващ надзор върху възобновяване и зарастването на новосформирания нос.

След по този начин изнесения отчет доктор Асен Асенов е поканен на интернационален симпозиум на тематика Иновативни техники в ринопластиката в Ница. Пловдивският експерт ще пътува за Франция през февруари, с цел да показа своя способ пред международната ринологична общественост.

ТЕКСТ ПОД СНИМКА: Д-р Асен Асенов впечатли италианските си колеги
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР