Известният като Дон Портокал цитрусов бос Сотир Янков застава отново

...
Известният като Дон Портокал цитрусов бос Сотир Янков застава отново
Коментари Харесай

Процесът срещу Сотир Янков стартира отново на 11-и април

Известният като Дон Портокал цитрусов необут Сотир Янков застава още веднъж пред Пловдивския областен на 11-и април. За тази дата е планувано разпоредителното съвещание по делото.

Обвинителният акт против Сотир Янково е импортиран наново в съда на 16 януари, научи " Марица ". Това се случи 2 години откакто окръжните магистрати върнаха на прокуратурата предходния вид на обвиняването поради процесуални нарушавания.

На 12 януари 2016 година Окръжният съд приключи делото против Янков, брачната половинка му Елена, дъщерята Мария и още 9 обвинени за източване на Данък добавена стойност посредством компании бушони в размер на 5,5 млн. лв.. Магистратите върнаха обвинителния акт на прокуратурата за премахване на пропуски и процесуални нарушавания. Това стана по гледище на юрист Мария Гърбатилова, защитаваща Живко Бабачев, един от периферните играчи в схемата. Така Янков и останалите разследвани се разминаха с действителен правосъден развой.

Групата бе задържани при огромна акция през 2012 година, когато от Национална агенция за приходите засякоха измами с Данък добавена стойност в размер на 5,5 млн. лв.. Всички участници в съмнителните търговски покупко-продажби престояха в ареста, само че след това бяха освободени с разнообразни гаранции. За Сотир Янков се твърди, че от оня миг живее в Гърция, където има бизнес. От фамилията му обаче са безапелационни, че банкрутиралият бизнесмен прекарва времето си у дома.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР