Известният журналист от Харманли Иван Атанасов, който е издател на

...
Известният журналист от Харманли Иван Атанасов, който е издател на
Коментари Харесай

Неудобен за властта журналист е арестуван по анонимен сигнал в Харманли

Известният публицист от Харманли Иван Атанасов, който е издател на уеб страницата “Сакар нюз “, е задържан във вторник по неизвестен сигнал за владение на старинни монети. Това оповестява осведомителният и коментарен уебсайт “За истината “, с който Атанасов си сътрудничи.

Журналистът е арестуван за 24 часа от полицията към 11 часа във вторник. Час по-рано без заповед за обиск в дома на журналиста са влезнали чиновници на ГДБОП и Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Харманли, оповестява “За истината “.

По-късно обиск без правосъдно решение е бил осъществен и в офиса на издаваните от Атанасовсайт и вестник с името “Сакар нюз “. При двата обиска са били конфискувани предмети от персонална сбирка, които не са били укривани, твърди изданието.

Очевидци настоявам, че става дума за дребна сбирка от антични предмети, които не са били укривани и са били изложени в редакцията на " Сакар нюз ".

Според юриста на арестувания публицист – Димитър Аврамов, липсват учредения за 24 часовото задържане под стража, защото той е със напълно чисто правосъдно минало.

През последните няколко месеца Иван Атанасов разгласява в проверяващата платформа “За истината “ серия сериозни материали, свързани работата на кметовете и локалните администрации в Харманли, Тополовград и Свиленград.

След оголен от Атанасов спор на ползи в края на предходната година беше уволнена съдията по вписванията Таня Станкова, щерка на депутата от ГЕРБ Георги Станков, припомня уеб сайтът.

Други текстове на Атанасов, отразяват смущаващи обстоятелства към търгове за възлагане на публични поръчки и фактическо изпиране на стотици хиляди евро при залавянето им на гранично – пропускателните пунктове с Турция.

През последните седмици Иван Атанасов е работил върху сигнали за подготвяна търговия с гласове преди изборите на 2 апрпил, написа “За истината “.

През 2020 година журналисът на свободна процедура от Силистра Димитър Пецов бе задържан, откакто се осмели да пита кои са донорите на локалната полиция в града. Прокуратурата проверява набеждаване с подхвърлени опиати, само че към момента няма информация, до каква степен е стигнало делото.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР