Известният италиански бизнесмен Калисто Танци e починал в първия ден

...
Известният италиански бизнесмен Калисто Танци e починал в първия ден
Коментари Харесай

Отиде си бивш шеф на Стоичков в Парма

Известният италиански предприемач Калисто Танци e умрял в първия ден на новата година. Причина за гибелта на 83-годишния необут на банкрутиралия тръст " Пармалат " е пневмония. Танци е някогашен притежател на Парма, където в средата на 90-те години игра Христо Стоичков. През лятото на 1995 година италианците заплащат 11 млн евро на Барселона за настоящия притежател на " Златната топка ", като Стоичков подписва с " дуковете " за три сезона. След 31 мача и седем гола при италианците обаче Камата се завръща на " Камп Ноу " през идващото лято за 2,4 млн.
Именно с Танци се свързват огромните триумфи на Парма - клубът от " Енио Тардини " печели КНК (1993), Суперкупата на Европа (1993) и Купата на УЕФА (1995 и 1999). През 2003 година се стига до банкрута на " Пармалат " за милиарди евро, което довежда до края на златния интервал за Парма.

Танци бе съден по един куп обвинявания, дружно с другите шефове на компанията и известни италиански банкери. Той бе разгласен за отговорен за машинация, умишлен банкрут и още куп обвинявания. Кризата с " Пармалат " стартира през 2003 година, когато стана ясно, че банковата сметка на компанията на Кайманите, в която е имало 4 милиарда евро, изобщо не е съществувала. Италианският предприемач управляваше 130 завода за млечни и хранителни артикули в целия свят.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР