Известният икономист Красен Станчев коментира във фейсбук страницата си за

...
Известният икономист Красен Станчев коментира във фейсбук страницата си за
Коментари Харесай

Красен Станчев за Марк Жирардели: слухове, правна неграмотност и класов подход продължават да се реят из електронната мъгла

Известният икономист Красен Станчев разяснява във фейсбук страницата си за ски легендата Марк Жирардели, който е притежател на "Юлен " АД, сдружението което стопанисва ски зона Банско.

Ето неговия разбор:

"В началото на 2015 и 2016 година, а по-късно и в средата на тази година, в случай че не считат многочислените изявленията, съм имал мотив да изяснявам за какво физическото лице – притежател на сдружението, което ръководи ски-зоната над Банско, няма никакво значение.

С Марк Жирардели съм се срещнал в Банско, на едно от международните шампионати преди години, в случай че не ме лъже паметта – показа ме Пепи Попангелов. След като той разгласи тази своята роля на притежател преди няколко дни, мислех, че доста неща се обясняват. Аз разбрах за какво курортът има добър маркетинг, печели семейства при невъобразима конкуренция с към 300 курорта по света, за какво Марк е постоянно на значими събития в курорта и познава личния състав на оборудванията, беседва с всеки, които изиска нещо да му каже.

Но от три дни виждам по какъв начин се сбъдва предсказанието на Евгени Петров (Евгени Петров), от VeVesti, че в случай че преди хленчът бе, че притежателят на „ Юлен “ е международно незнаен, в този момент вопълът ще бъде, че той е международно прочут.
Разбираемо е, Българска социалистическа партия (г-н Зарков, в случай че не греша името) да не схваща, че при капитализма правата на благосъстоятелност са търгуеми, че за потребителите е значимо какво предприятието дава като стока и услуга и да има свободата да избере различен снабдител, и че кредиторите на притежателя са най-много тези, които се интересуват от това дали той има качествата да ръководи добре делата си, с цел да е несъмнено, че ще има изгода да го финансират.
Но това недоумение минава в правно-техническа неначетеност, когато към този момент разискват номиналния акционер на сдружението ТАК Сървисис Ltd.

Буквално „ номинален “ значи назван, показан, като притежател той може и да е мним. Това е физическо или юридическо лице, чието име, в качеството му на акционер, се появява върху дружествените документи вместо името на бенефициарния притежател на сдружението или предприятието.

Крайният бенефициарен (облагодетелстван) притежател е действителният притежател на сдружението към даден миг. Неговото име се разкрива в оторизирани регистри, които са значими пред другите акционери и кредиторите, да вземем за пример банки, за които, както стана дума, е значимо да могат да преценяват кредитоспособността на търсещия финансиране, способността му да работи и печели, с цел да има възвръщаемост на инвестицията и да се знае кой заплаща, в случай че нещата не потръгнат. Такива са и традициите, и законите, и процедурите за надлежна инспекция на клиентите в тези връзки.

Това е разликата сред двата типа акционери и няма по какъв начин бенифициарния притежател да бъде наличен от общите фирмени регистри, в случай че той или тя не пожелаят това да стане. Имено незнанието на тази правна фигура, непозната от българското право дава храна на тиражираните клюки, че Марк Жирардели не попада във фирмените документи. те просто са налични за разнообразни хора. А мен да вземем за пример ме интересува дали тук могат да се карат добре ски спрямо местата, където мога да си разреша да върша това.

Изглежда границите на махленското въображение в писанията за Марк към този момент се изчерпват, остава социалистите и „ зелените “ да се върнат още веднъж към детайлите на фразеологията на класовата битка в разискването на ски зона „ Банско “, с които те се борят против курорта от тодини ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР