Известният и талантлив оперен певец Пласидо Доминго беше обвинен в

...
Известният и талантлив оперен певец Пласидо Доминго беше обвинен в
Коментари Харесай

Скандал: Девет жени обвиниха Пласидо Доминго в секс тормоз, а други шест...

Известният и надарен оперен артист Пласидо Доминго беше упрекнат в полов тормоз, който "се е случвал от десетилетия ". С тази вест гръмнаха интернационалните медии, откакто десетки дами обявиха, че са унизени полово от артиста.

Той се е опитал да принуди дамите да вършат секс с него в подмяна на обещания за приемане на избрани функции и "ги е наказвал професионално, когато му е било отказвано ", написа Асошиейтед прес.

Осем певици и една танцьорка са се оплакали, че са били унизени полово от Доминго в разнообразни интервали на 80-те години. Деветте дами поискали да останат анонимни поради боязън, че към момента работят в тази област и се тормозят от отрицателна социална реакция.

“В един бизнес обяд няма нищо необичайно. Когато обаче някой се пробва да ти държи ръката по време на бизнес обяд, или да слага ръката си върху коляното ти, това към този момент е необичайно. Той постоянно гледа да ви допре по някакъв метод и обезателно раздава целувки”, споделя една от тях.

Певицата Патриша Улф обаче разкри името си. Друга жена съобщи, че артистът й е правил "непристойни оферти ", които я карали да се усеща некомфортно.

Асошиейтед прес е интервюирала близо 30 артисти, танцьори, музиканти и други театрални чиновници, които декларирали, че са били очевидци на неуместно полово държание от страна на Доминго.

Освен деветте обвинителки, половин дузина други дами са споделили за Асошиейтед прес, че непристойните опити за доближаване от страна на Пласидо Доминго са ги предиздвикали да се усещат неловко.

Според организацията артистът отхвърля всички изказвания.

"Това са обвинявания от неназовани персони, които се коренят в събития отпреди 30 години, провокират дълбока угриженост и са погрешни в този тип, в който са показани ", сподели той.

"Боли ме да чуя, че съм разстроил някого или съм го предиздвикал да се усеща некомфортно - без значение какъв брой от дълго време е било, макар най-хубавите ми планове.

Убеден съм, че всичките ми взаимоотношения и връзки постоянно са били добре признати и са били по взаимно единодушие. Онези, които ме познават и които са работили с мен, знаят, че не съм от този вид човек, който съзнателно би навредил, обидил или смутил някого “, сподели още артистът.

"Това ме кара да осъзная, че разпоредбите и стандартите, по които ни правят оценка през днешния ден, са разнообразни от тези, които съществуваха преди. За мен е чест да имам повече от 50 години оперна кариера и преценям себе си в сходство с най-високите стандарти “, добави Доминго.

Агенцията отбелязва, че нито една от дамите не е могла да даде материални доказателства. Разследването на Асошиейтед прес се основава на устни показания.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР