Известният холандски художник (1853-1890) по всяка вероятност е претърпял две

...
Известният холандски художник (1853-1890) по всяка вероятност е претърпял две
Коментари Харесай

Изследване: Ван Гог е имал делириум тременс

Известният холандски художник (1853-1890) по всяка възможност е претърпял две етапи на делириум тременс (бел.ред. - алкохолен делириум), когато ненадейно се е опитал да се отърве от алкохола, съгласно ново изследване на специалисти от Нидерландия.
Освен че е един от най-великите художници на всички времена, Ван Гог е прочут и с това, че отрязва лявото си ухо след спор... След това той отхвърля, че това е просто изблик на артистична полуда, а по-късно отхвърля да е претърпял и нервозен срив. Изследователите от Медицинския университет в Грьонинген обаче наподобява са разкрили тайната на психическото му положение.
 Какво е епилепсия и какви са сипмтомите Какво е епилепсия и какви са сипмтомите
Eпилепсията e eдно от най-често срещаните неврологични болести. В превод от гръцки, епилепсия значи офанзива, атакувам. Характе...
Изследвайки му въз основа на стотици писма, които той изпраща, най-много до брат си Тео, те откриват, че художникът е минал през два епизода на делириум тременс, породени от ненадейно прекъсване на алкохола, откакто е отрязал ухото си.
Лекарите акцентират, че това не може да се потвърди на 100 %, тъй като „ пациентът не е жив, с цел да отговори на въпросите им “, предава БГНЕС.
Делириум тременс е най-тежкото затруднение на алкохолизма и поражда след ненадейно прекъсване на потреблението на алкохол. Смъртността от този акт преди е била 35 %, а през днешния ден е към 3 %.
Известният художник не е страдал от, само че е страдал от „ маскирана “ епилепсия, която може да провокира безпокойствие, заблуди и халюцинации. При Ван Гог епилептичните припадъци евентуално са били породени от метода му на живот, който той е водил - злоупотребява с алкохол, недохранване, неприятен сън и психическо безсилие, споделят откривателите.
 Пациенти желаят узаконяване на маслото от канабис за лекуване на епилепсия Пациенти желаят узаконяване на маслото от канабис за лекуване на епилепсия
Маслото от канабис да бъде позволено за приложимост при лекуване на епилепсия. Това са поискали от Асоциация на родителите на деца с епилеп...
„ Въпреки че писмата му съдържат доста информация, би трябвало да имаме поради, че той не ги изпраща на лекари, а на членове на фамилията и родственици, с цел да ги осведоми за положението си. Затова нашият отчет за Ван Гог няма да е последният във връзка с болестта му “, сподели Уилям Нолън, психиатър, който е част от изследователския екип.
Изследването демонстрира, че художникът е страдал от най-малко две психологични болести - маниакално-депресивна неуравновесеност и личностни разстройства, само че лекарите по това време не са диагностицирали такова нещо. Винсент ван Гог умира на 29 юли 1890 година, два дни откакто протяга ръка на живота си., Би Би Си
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР