Известният финансов експерт и автор на бестселъра Богат татко, беден

...
Известният финансов експерт и автор на бестселъра Богат татко, беден
Коментари Харесай

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов специалист и създател на бестселъра " Богат баща, безпаричен баща " Робърт Кийосаки още веднъж изрази своята убеденост в Биткойн (BTC) и други активи като принадлежности за битка с актуалната опасност от хиперинфлация.

Кийосаки акцентира, че съществува необятно публикувано неправилно схващане за същинското значение на инфлацията. Макар мнозина да считат, че хиперинфлацията значи повишение на цените, той разясни, че тя в действителност значи понижаване на покупателната дарба.

В страните, които се борят с хиперинфлацията, хората считат, че способността им да купуват артикули и услуги понижава заради внезапното повишаване на цените. За да противодейства на това, Кийосаки посъветва световната си публика да влага в злато, Биткойн ( BTC ) и сребро.

Кийосаки отново се застъпи в интерес на Биткойн, потвърждавайки, че активът може да послужи като средство за справяне с хиперинфлацията. Държави като Аржентина и Турция са подготвени да се възползват от този съвет, защото демонстрират удобна податливост към Биткойн.

Широкото приемане на тази цифрова валута в тези райони допуска, че тя в действителност може да действа като цифров еквивалент на златото.

Що се отнася до успеваемостта на Биткойн като средство за предотвратяване от инфлация, неговите резултати през последните години поддържат това изказване.

Токенът има наклонност да се показва добре през интервали, характеризиращи се с високи инфлационни трендове. Докато държавните управления по света се борят с инфлацията посредством повишение на лихвените проценти, Биткойн означи над 60% нарастване от началото на годината до момента, което го прави привлекателна алтернатива за тези, които го получават и държат.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР