Известният бос на сицилианската мафия Матео Месина Денаро, заловен през

...
Известният бос на сицилианската мафия Матео Месина Денаро, заловен през
Коментари Харесай

Босът на сицилианската мафия Матео Месина Денаро е в кома

Известният необут на сицилианската мафия Матео Месина Денаро, хванат през януари след три десетилетия бягство, е в кома в болница и към този момент не се храни, оповестиха медиите.

61-годишният мъж от няколко години страда от рак на дебелото черво, напомня Агенция Франс Прес.

Решението му да потърси лекуване докара до ареста му след посещаване в клиника в сицилианската столица Палермо. Изправен пред многочислени доживотни присъди, той беше арестуван в строго охраняван затвор в L`Aquila, където съгласно отчетите продължи лекуването в килията си. Но при започване на август Месина Денаро беше изместен в отделението за пандизчии на локалната болница, където положението му се утежни през последните дни. Сега той е в " необратима кома ", съгласно известия в медиите. Медиците са спрели да го хранят и той е помолил да не бъде реанимиран.

Месина Денаро в продължение на доста години беше водеща фигура в Коза ностра, същинският сицилиански незаконен профсъюз, изобразен във филмите за Кръстника. Той беше и един от най-безмилостните му шефове и получи шест доживотни присъди през годините, в това число за ролята си в убийството на съдията против мафията Джовани Фалконе през 1992 година Той беше приет за отговорен и за присъединяване в поредност от смъртоносни атентати в Рим, Флоренция и Милано през 1993 година, както и за отвличането и последвалото ликвидиране на 12-годишния наследник на очевидец по делото Фалконе.

Месина Денаро изчезна през лятото на 1993 година и стана първото име в листата на най-издирваните в Италия. През идващите години имаше засилени спекулации къде е отишъл. В последна сметка се оказа, че той е отседнал покрай родния си град Кастелветрано в западна Сицилия. Разследващите са претърсвали сицилианската провинция за вероятни скривалища от години, подслушвайки членове на фамилията му и приятелите му. Последните бяха чути да разискват медицинските проблеми на неназован човек, който страда от рак, както и проблеми с очите - човек, за който детективите са сигурни, че е Месина Денаро. Те използваха база данни на националната здравна система, с цел да търсят пациенти мъже с подобаваща възраст и здравна история и в последна сметка стигнаха до него. Но до момента в който карцерът му донесе известно облекчение за жертвите му, мафиотският необут постоянно запазваше безмълвие. В изявленията в ареста, откакто беше задържан, Месина Денаро даже отхвърли, че е бил член на Коза ностра. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР