Известният бетонен мост в Пловдив, който 43 години свързваше централната

...
Известният бетонен мост в Пловдив, който 43 години свързваше централната
Коментари Харесай

За часове: Бетонният мост в Пловдив беше съборен

Известният бетонен мост в Пловдив, който 43 години свързваше централната с южната част на града, беше съборен за часове и към този момент е в историята, оповестява Българска национална телевизия. С багери и къртачи беше отстранена междинната му част в зоната на жп линиите и следва да се построи нова, по-висока и по-модерна структура. Заради реконструкцията, от началото на седмицата мотрисите, които минават през Централната гара в Пловдив, са с изменени направления.

Още нощес багери започнаха да унищожават структурата на Бетонния мост парче по парче. Така главната му част към този момент е разрушена, остават единствено двете подпори.

" Планираме сред 36 и 48 часа да бъде опустошен моста, надлежно да е извозено и всичко да е завършило. Събаряме с тежка верижна техника, механизирано срутване с хидравлични чукове, щипки - разрушителни, щипки за метал ", изясни инж. Иво Станчев.

За да не се подвига звук, багерите работят само денем, а през нощта се извозват единствено строителните боклуци.

" Обезпрашяваме с вода, с маркучи с вода, а с шума ще се съобразим - до 9:00-10:00 часа ще работят хидравличните чукове, а щипките за разрушение, те са по-безшумни, и надлежно извозването ще го вършим в късните часове ", сподели още инж. Иво Станчев.

След премахването на междинната част на моста, тя ще бъде построена още веднъж и ще се повдигне с към метър и половина. В идващите месеци ще се подсилят структурите на оборудването, а монтажът на новата част се планува за септември. Новият по-висок мост би трябвало бъде подготвен до 6 месеца.

" Срокът е закован и ще бъде спазен. Ако би трябвало, ще се работи непрекъснато, ние като община също, в случай че би трябвало непрекъснато ще стоим до строителите, само че този период ще бъде спазен, аз ви го подсигурявам ", сподели инж. Тошо Пашов, зам. кмет на Пловдив.

Движението на коли по моста се чака да бъде пуснато преди Коледа.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР