Известният български режисьор Петър Попзлатев е настанен в болница в

...
Известният български режисьор Петър Попзлатев е настанен в болница в
Коментари Харесай

Ето кой известен българин беше на косъм от смъртта в Гърция

Известният български режисьор Петър Попзлатев е настанен в болница в Дупница след злополука на основен път Е-79, съобщи struma.bg.

Пътният случай е станал в събота сутринта към 8,00 часа край бобошевското село Блажиево. Режисьорът пътувал за Гърция, бил самичък в автомобила си. По незнайни аргументи колата му се удря в различен автомобил на пътя и се забива в мантинелата.

Очевидци на пътния случай потърсили помощ на тел. 112. На място е пристигнала кола за спешна помощ на Спешен център – Дупница. Пристигнал и полицейски патрул. Режисьорът е бил в схващане. След обзор е открито, че е с комоцио и няколко спукани прешлена на гръбначния дирек. Настанен е за лекуване в частната болница в Дупница без заплаха за живота. В другия автомобил пътували трима души. От тях няма потърпевши.

Попзлатев е брачен партньор на актрисата Светлана Янчева и стана прочут с игралния си филм " АЗ, графинята ", който печели премията за най-хубав пълнометражен филм в Торино (1989) и огромната премия на журито в Анже (1990).

Режисира и продуцира и българо-френските копродукции „ Нещо във въздуха “ (награда на европейските филморазпространители в Кан 1993) и „ И Господ слезе да ни види “ (награда за постановка, премия на филмовата рецензия и премия за най-хубава акомодация на литературно произведение на фестивала на българското игрално кино „ Златна Роза “ 2004).

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР