Известният български ооциолог Живко Георгиев също е бил извикан на

...
Известният български ооциолог Живко Георгиев също е бил извикан на
Коментари Харесай

Известният социолог Живко Георгиев също привикан на разпит по разследването за шпионаж

Известният български ооциолог Живко Георгиев също е бил извикан на разпит в ДАНС като очевидец по дело за шпионаж, заяви в. " 24 часа ", като цитира диалог със самият Георгиев. " Питаха ме дали познавам Решетников, отговорих им, че знам, че е разузнавач, само че персонално не го познавам. Зададоха ми и въпрос дали познавам издателя Николай Малинов - да, споделих, две социологически изследвания съм правил за него. " По думите му диалогът е траял половин час.

Питаха ме и дали съм провеждал социологически изследвания за геополитически настройки у нас. Да, отговорих, правил съм много такива - те са общоприети. И освен за отношението към Русия у нас, само че и за това към Китай, Съединени американски щати, Европейския съюз, сподели още социологът. Аз дори си измислих самичък въпросника, тъй като поръчителят изиска по този начин, уверен, че най-добре знам какво да съдържа. Нищо рисково, скрито или изненадващо няма в тези изследвания - такива вършим дори и за български медии ", споделя за в. " 24 часа " известният социолог.

Цитираният от Георгиев Решетников в действителност е руският запасен военачалник Леонид Решетников, някогашен резидент на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) у нас и отговорник за кремълската политика на Балканите. Името му се завъртя обществено в медиите през 2016 година, когато се появиха медийни изявления, че той е избрал по профил новия президент на България Румен Радев и че е спуснал името му на тайна среща с Корнелия Нинова в хотела до Дома на архитекта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР