Известният американски учен Джефри Хол от Университета на Канзас се

...
Известният американски учен Джефри Хол от Университета на Канзас се
Коментари Харесай

Двойките с чувство за хумор имат по-силна връзка

Известният американски академик Джефри Хол от Университета на Канзас се интересува от връзките сред двойките. Провежда разнообразни изследвания, с цел да откри мъжете или дамите флиртуват повече, кой пол до каква степен разпознава флирта, кои са най-дълготрайните връзки, кои качества на сътрудниците оказват помощ за определяне на здравословни и пълноценни връзки.

Хуморът може единствено да ни помогне. Интелигентният, черният, здравословният комизъм, с помощта на който можем да се надсмеем даже над личното си злощастие и да надигнем глава, е най-важното качество, което може да притежаваме. Щастливци са хората, които могат да се похвалят с такова възприятие за комизъм.

Според учения връзката на двойка, в която и двамата сътрудници имат възприятие за комизъм, е доста по-силна, по-стабилна и има всички шансове да оцелее във времето.

Оказва се, че не е значимо да си описваме вицове и да се смеем над тях, а да харесваме взаимно възприятието си за комизъм, да се разсмиваме всекидневно, да си сътворяваме развлечение дружно. Хол споделя, че това, което е мощно обвързвано с удовлетвореността от връзките сред двама души, е хуморът, който двойките основават дружно – т.е. би трябвало да споделяме подобен вид възприятие за комизъм, да ни разсмиват едни и същи неща, да имаме способността непринудено да предизвикаме усмивка у колегата си.

Още на първа среща е добър знак, в случай че се смеете взаимно на шегите си. Искрено. Фалшивият смях е несъмнено доказателство, че полагате неимоверни старания да не бъдете себе си. И в случай че това е ненапълно разбираемо и възможно на първа среща, само че е безусловно неразрешено за една връзка, в която, с цел да оцелеете, би трябвало да се съхраните такива, каквито сте, и в същото време да си изградите общ живот с различен човек.

Хол припомня да се прави разлика сред смеха и присмиването. Агресивното възприятие за комизъм и дебелашките смешки не водят до нищо положително. Ако единият от двамата се усеща афектиран, то това не се назовава възприятие за комизъм.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР