Известният адвокат Методи Байкушев, който специализира в разрешаване на спорове

...
Известният адвокат Методи Байкушев, който специализира в разрешаване на спорове
Коментари Харесай

Известен арбитражен адвокат предупреди: Това говорене е опасно за националния интерес

Известният юрист Методи Байкушев, който специализира в разрешаване на разногласия и е водил каузи пред Арбтиражния съд в Париж, прикани служебното държавно управление да приключи неотложно обществените си изявления за хипотетична " загуба " на България при арбитражно дело от " Газпром ".
Прочетете още
" За първи път в живота си виждам, по отношение на иден арбитраж, почитан човек на едната страна да споделя, че ще го загуби. Трудно мога да опиша недоумението си. Това говорене е прекомерно рисково за българския интерес от юридическа позиция ", предизвестява Байкушев в обява във Фейсбук.

Думите му са предизвикани от две поредни изявления на служебния боен министър Димитър Стоянов и на енергийния министър Росен Христов от 25 август, в което и двамата предвидиха по какъв начин " Булгаргаз " ще загуби  " многоцифрена сума " или " над 1 милиарда $ "  при дело от " Газпром ".

Стоянов и Христов даже не позволиха, че България може сама да изиска обезщетения от съветската страна за това, че в края на април приключи подаването на газ едностранно.

Методи Байкушев упорства служебните министри " незабавно да замълчат и в никакъв случай повече да не си отварят устите на тематика контракта и арбитража с Газпром, без всяка думичка преди този момент да е утвърдена от юристите, които работят по проблема ".

В противоположен случай те рискуват да провалят отбраната на " Булгаргаз ", в случай че арбитражен иск фактически бъде заведен, като Байкушев счита, че  страната може да загуби над милиард евро вследствие на съзнателно подриване на българската позиция .

Байкушев е съучастник в Адвокатско сдружение „ Димитров, Петров и Ко. ", предподавал е по гражданско процесуално право. Присъства в класациите на водещите юристи в България по разрешаване на разногласия съгласно профилирани адвокатски издания като Legal500, Chambers и IFLR1000.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР