Известни са вече резултатите от 11-ото издание на Рейтинговата система

...
Известни са вече резултатите от 11-ото издание на Рейтинговата система
Коментари Харесай

МУ-Пловдив с най-висок рейтинг в направление „Медицина“ за ч...


Известни са към този момент резултатите от 11-ото издание на Рейтинговата система на висшите учебни заведения в България. Рейтинговата система съпоставя 52 висши учебни заведения в страната, които образоват студенти по стотици специалности, разпределени в 52 професионални посоки.

Данните се обновяват всяка година и на тази база се вършат съпоставения на професионалните посоки във висшите учебни заведения.

Рейтинговата система регистрира 100 знака, измежду които качеството на подготовка на студентите, образователния развой, образователната среда, социално-битовите и административните услуги, научната работа, престижа, реализацията на пазара на труда, приходите и районната значителност.

На първо място в класацията на университетите за 2021 година в направление „ Медицина “ са Медицински университет – Пловдив и Медицински университет – София. Тази е четвъртата поредна година, в която Университетът справедливо печели самопризнание за най-хубавото място за учене на медицина.

МУ-Пловдив резервира вторите си места в „ Обществено здраве “ и „ Фармация “, а в „ Стоматология “ и „ Здравни грижи “ е трети.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР