Известни са шестимата финалисти в конкурсната част на инициативата „Иновация

...
Известни са шестимата финалисти в конкурсната част на инициативата „Иновация
Коментари Харесай

Шест проекта ще се борят за голямата награда в конкурса „Иновация в действие“ 2017/2018


Известни са шестимата финалисти в конкурсната част на самодейността „ Иновация в деяние “. На 6 юни 2018 година те ще показват своите планове пред членовете на журито, което ще избере трите най-хубави плана. Церемонията по награждаването на спечелилите ще се организира същия ден, незабавно след края на журирането.

Наградите, за които създателите на плановете ще се състезават, са: Първа премия - присъединяване в лятна стратегия на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел – една седмица през август 2018 година, Втора премия - Магистратура по нововъведения, предприемачество и финанси, взаимен артикул на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute, и Трета премия - Курс по иновационен мениджмънт, проведен от The Business Institute.

Общо над 170 претенденти от България и чужбина се включиха в четвъртото издание на академия „ Иновация в деяние “ 2017/2018. Най-младият участник, предал план, е в 10 клас от Варна, а най-възрастният е 55-годишна дама, която сега се образова в магистратура.

Организаторите разясниха, че изборът на най-хубавите шест плана е бил извънредно сложен. Тази година участниците трябваше да развиват хрумвания в три съществени посоки, а точно „ Иновации за ефикасно потребление на ресурсите “, „ Дигитална промяна на българската просвета и обичаи “ и „ Образование “. Сред едни от най-интересните планове бяха образование на чиновници посредством виртуална действителност, потребление на 3D технологиите, основаване на бижута от рециклирани мобилни телефони, геотермални електрически централи, настолна игра с български легенди и митове, приложения за цифровизация на българския език в чужбина.

В предварителната селекция на плановете се включиха 15 специалиста от разнообразни сфери, които, с изключение на с професионална оценка, помогнаха на всички участници с противоположна връзка и рекомендации.

Финалната дума в избора на спечелилите ще бъде на експертното жури. То се състои от одобрени имена от разнообразни сфери на бизнеса. Председател на журито е Спирос Номикос, изпълнителен шеф на „ Солвей Соди “ АД и общоприет управител на Група „ Солвей “ за България, а членове са Тим Курт, изпълнителен шеф на „ Аурубис България “ АД; Стефан Делайе, ръководител на Борда на шефовете на Havas Group България, както и ръководител на Френско-българската комерсиална и индустриална камара; Дидие Щосел, изпълнителен шеф и заместник-председател на Борда на шефовете на Nova Broadcasting Group; и Цветелина Тенева, създател на The Business Institute.

През 2017/2018 година уредниците надградиха академия „ Иновация в деяние “, като включиха в програмата и добротворчеството. С присъединяване си в Академията всеки курсист имаше опция да поддържа една благородна идея, за която има вяра, че най-вече има потребност от подпомагане. В рамките на работилниците участниците от София избраха да поддържат плана „ Заедно в час “, а тези от Варна и чрез онлайн платформата поддържаха Социалната чайна във Варна.

Академия „ Иновация в деяние “ е план на „ Солвей Соди “ АД и започва през 2012 година През 2016 година към самодейността се причислява и „ Аурубис България “ АД като главен сътрудник. „ Иновация в деяние “ се развива в две етапи – Академия и спортна част. Всеки студент или приключил в последните пет години има право да кандидатства за включване в обучителната част, като единствено 100 от всички претенденти са утвърдени. С помощта на одобрени експерти и специалисти в региона на нововъведенията и предприемачеството участниците в Академията се научават по какъв начин да основат план, както и по какъв начин да го създадат финансово резистентен и важен, с цел да докара до действителен резултат за обществото.

Състезанието дава късмет на приключилите академията да разпишат собствен план и да аплайват за награди, предоставени от уредниците.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР