Известни са лечебните свойства на алоето Но на первазите в

...
Известни са лечебните свойства на алоето Но на первазите в
Коментари Харесай

Здраве и богатство с помощта на дървото на парите (РЕЦЕПТИ)

Известни са лечебните свойства на алоето

Но на первазите в домовете ни пораства и още по-полезна съкровищница от лекарствени субстанции, която освен това не е толкоз необятно известна. Това е по този начин нареченото парично дърво – саксиеното растение дебела Мара, познато още като красула овата, дървото на парите, дървото на шанса и дървото на другарството (латинско название Crassula ovata). Родината му е Мадагаскар и Южна Африка. Според националното вярване това е растение, чиито дебели листа припомнят по форма монети. То носи в фамилията благосъстояние и обилие. Но с изключение на всичко друго има и голям брой потребни от позиция на медицината свойства.

ХЕРПЕС

• Изцедете сока от няколко листенца и мажете изуменото място на всеки 30 минути.

• Изцедете сока, напоете с него памучен тампон и поставете на изуменото място, фиксирайте благодарение на лейкопласт.

ЯЗВЕНА БОЛЕСТ

Дебела Мара оказва помощ и при язва на стомаха и дванадесетопръстника.

Всяка заран 1 час преди хранене се изяждат по 2 листенца от растението, като усърдно се дъвчат. Вкусът е характерен, само че скоро се привиква.

ПИЕЛОНЕфРИТ, ЦИСТИТ

Рецептата оказва помощ при пристъпи на заболяването. 5 листа от растението се наситняват, заливат се с 200 мл гореща вода и се оставят за 1 час да
покиснат. След това се прецеждат. Приема се по 1 супена лъжица 15 минути преди хранене 3 пъти дневно.

АНГИНА, ТОНЗИЛИТ

От 10 листа се изцежда сокът, смесва се с 200 мл вода. Гърлото се изплаква по 3 – 5 пъти дневно. Рецептата е подобаваща като профилактика и при други болести на гърлото.

АРТРИТ, АРТРОЗА

Изцедете сока от 10 – 15 листа и намазвайте изумените стави преди сън. Средството би трябвало да се ползва непрекъснато – даже когато
болестта е отстъпила.

ХЕМОРОИДИ

Поставете към аналния отвор разрязан лист от Дебела Мара. Средството оказва помощ мигновено, само че е добре да се повтори няколко пъти.

ИЗГАРЯНИЯ, НАТЪРТВАНИЯ, ПОРЯЗВАНИЯ, ОХЛУЗВАНИЯ

Поставете кашица от стритите листа върху повредения сектор и бинтовайте. Сменяйте превръзката след изсъхване (на всеки 2-3 часа). Прилага се до изцеление.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР