Известни либерални политици от цяла Европа призоваха за нова Европа

...
Известни либерални политици от цяла Европа призоваха за нова Европа
Коментари Харесай

Либерални политици зоват за нова Европа

Известни демократични политици от цяла Европа приканиха за " нова " Европа в четвъртък, като предизвестиха, че възходящият шовинизъм заплашва десетилетията мир след Втората международна война.
" Ние отхвърляме да бъдем ново потомство сомнамбули ", пишат осемте водачи, чието писмо е оповестено в английския „ Гардиън “ и френския „ Либерасион “, както и в испанския новинарски уебсайт „ Ел Диарио “.
Преди изборите за Европейски парламент, които ще се проведат през май следващата година, те намекнаха за нуждата от метаморфоза на партийни съюзи в Брюксел, като обявиха: " Ние сме решени да надхвърлим съществуващите партийни структури, в случай че те работят като спънки ".
Доминиращата в блока център-дясно на Европа, Европейската национална партия, е изключително раздвоена за това дали да отхвърли популистката партия на унгарския министър председател Виктор Орбан.
" Трябва да действаме в този момент, или европейският план ще се забави ", се споделя в публикацията, предупреждавайки, че век след Първата международна война " нашият континент още веднъж е изправен пред разделяне и застоялост ".
" По-лошо, той може да бъде задушен от националистически и популистки сили, за които Европейски Съюз съставлява историческа особеност, която би трябвало да бъде анулирана ".
Писмото беше подписано от Кристоф Кастанер - ръководителят на партията на френския президент Еманюел Макрон, както и от някогашния италиански министър председател Матео Ренци и Алберт Ривера, водач на дясноцентриската испанска партия Сиудаданос. Малтийският министър председател Джоузеф Мускат също го подписа дружно с Ги Верхофстад, водач на демократичната група АЛДЕ на членовете на ЕП; белгийският политик Оливие Шастел; някогашният румънски министър председател Дачиан Чолош; и Александър Пехтолд от холандската партия D66.
Те приканиха континента да се сплоти и да " преоткрие Европа, с цел да отговори най-сетне на упованията на своите жители ", съобщи БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР