Известни жени, водещи предавания по ВВС призоваха директора на обществената

...
Известни жени, водещи предавания по ВВС призоваха директора на обществената
Коментари Харесай

Революция за равно заплащане в BBC

Известни дами, водещи излъчвания по Военновъздушни сили приканиха шефа на публичната телевизия Тони Хол да вземе ограничения, с цел да отстрани разликата в заплащането сред мъжете и дамите в този момент, а не след години, съобщи Reuters.

Най-известният водещ от мъжки пол получава близо пет пъти повече от най-високоплатената си колежка.

Известни водещи като Клеър Болдинг, Виктория Дарбишър и други изпратиха отворено писмо до генералния шеф с искане проектите за унищожаване на разликата в заплащането на мъжете и дамите да бъдат ускорени.



95 на 100 от пълнолетните британци гледат BBC всяка седмица, а световната й публика е 372 милиона души. Телевизията е авторитетна национална институция, само че е подложена на дейна инспекция на разноските си, защото финансирането й се обезпечава от такса, събирана от телевизионните фенове.

Публикувани неотдавна документи демонстрираха, че общо 96 чиновници на BBC получават минимум 150 000 лири (195 555 долара) годишно. Две трети от тях са мъже и множеството от тях получават повече от дамите на съответна служба. Най-високоплатеният мъж получава близо пет пъти повече от дамата с най-висока заплата.



В отвореното писмо до генералния шеф на корпорацията Тони Хол се декларира, че оповестените документи са удостоверили отдавнашни съмнения, че "жените в Военновъздушни сили получават по-малко от мъжете за една и съща работа ". Подписалите го 40 дами приканиха Хол да реши казуса с особеното възнаграждение незабавно, а не през 2020 година, както беше препоръчано.

BBC не искаше да разкрива информацията за заплащането, заявявайки, че това ще улесни конкурентните малките екрани да й крадат гениите, напомня Reuters. Миналата седмица малкия екран отстъпи пред настояването на държавното управление да разгласява възнагражденията на най-високоплатените си звезди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР