Известни българи се обединиха в помощ на пострадалата от земетресение

...
Известни българи се обединиха в помощ на пострадалата от земетресение
Коментари Харесай

Популярни българи помагат на Турция

Известни българи се сплотиха в помощ на потърпевшата от земетресение Турция с пари, есемеси, облекла, храни и детски такъми след земетресението от 7,8 по Рихтер, сполетяло южната ни съседка.

Тежките метеорологични условия от дни затрудняват доставянето на помощ в засегнатите райони и провеждането на избавителни интервенции в трите най-засегнати провинции - Хатай, Кахраманмараш и Адияман.

Известни българи също се включиха в избавителните интервенции на своите събратя.

" Изпратих доста есемеси. Понеже с моите 45 кг няма по какъв начин да оказа помощ по различен метод, считам, че от пари хората сега имат най-голяма потребност ", сподели певицата Есил Дюран. Самата тя се е разминала на косъм преди години на два пъти от огромна покруса.

  " Първо на 11 септември ден преди да се случи нападението над близнаците в Съединени американски щати, напуснах страната. В Измит земетресението от 1999 година с магнитуд 7,4 по Рихтер също преди да се случи, бях там при мои близки. Сега нямам познати и родственици в засегнатите региони, само че съм съпричастна с цялото си сърце със страдащите. Надявам се българските политици да си вземат поука, че в действителност това е най-важното - да сме обединени, а не непрестанно да се разделяме. И знаете ли, на фона на цялата човешка покруса делничните ни вести, в които всеки дърпа към себе си, наподобяват безсмислени ", сподели още певицата.

Съпричастност към болката на хората има и фамилията на Мустафа Чаушев. " Изпратихме доста есемеси, настрана в Шумен Движение за права и свободи прави акция за храни, облекла, бебешки такъми и там ще се включим, както ще изпратим и пари до благотворителни турски организации ", показа дъщерята на Мустафа - Ажда Чаушева.

 
С есемеси се включиха още Силвия Кацарова, фолкпевецът Азис, Ники Кънчев, Васил Найденов, Глория и доста други. " Трагедията е цялостна. Силни сме единствено като си оказваме помощ ", сподели кралят на фолка Азис.

" Късметлии сме, че живеем тук, в България, и вместо да мислим по какъв начин да си създадем деня по-хубав, се караме и занимаваме с политически крамоли, а това на фона на огромното е изцяло ненужно ", споделя още Есил Дюран.

Освен със избавителни акции към братята турци част от българското население с турско съзнание се е присъединило и с молебствия в Златоград, Кърджали, село Ерма река, в Момчилград и така нататък

  " Хората желаят да оказват помощ, само че като не знаят по какъв начин, се молят както за спасението на душите на мъртвите, по този начин и на живите, които изживяват огромна болежка ", сподели кметът на село Ерма река Емил Профиров.

Да помогнем

В столицата благотворителна акция направи и известният издател Манол Пейков. На сметката му към този момент са събрани над 220 000 лв. за потърпевшите от земетресението.

" В пунктовете ни в София и Пловдив идват предметни дарения от сутринта. Преди час приказвах с посланика ни в Турция Ангел Чолаков, който е на терен в Адана. Каза ми, че хората на всички места са мобилизирани, духът е извънредно висок. Помолих го да ми даде ясни насоки от какво има най-непосредствена потребност. Обеща да го стори до ранните следобедни часове, откакто получи съответната информация от избавителните екипи и служби. Благодари неведнъж за помощта. Сухопътен достъп до Адана има, а до Газиантеп пътят е единствено отчасти развален. Няма достъп до Кахраманмараш, само че се чака до 24 часа транспортният кулоар да бъде възобновен. Вече имам няколко оферти за проведен превоз с бусове и тир. Имам и оферти за закупуване на неща от предварителния лист с най-необходими неща, само че изчаквам удостоверение от посланика и избавителните екипи, с цел да сме оптимално ефикасни. Имаме хрумвания и за способи да изпратим дарения до Сирия, само че към момента изследваме детайлите. Благодаря ви за паричните и предметни дарения. Единственото, което ви апелирам да не пращате, са остарели облекла - от турска страна на този стадий не ги одобряват (по кардинални хигиенични съображения). Напомням листата с неща, от които има потребност по последни данни:

- Ръкавици, якета, шалове, шапки; Одеяла; Отоплители на газ за външно отопление; Памперси, дамски превръзки, бебешка храна; Печки на въглища; Палатки; Столчета и маси за къмпинг; Кърпи за еднократно прилагане за душове; Комплекти за първа помощ; Вътрешно осветяване за палатки с батерии; Големи дюшеци и спални чували.

Ето и адресите на краткотрайните ни пунктове за събиране на дарения:

(София)

Агенция Маккан

ул. Шипка 23

София 1504

тел. +359885999766

(Пловдив)

Манол Пейков

ИК Жанет 45

бул. Ал. Стамболийски 9

4004 Пловдив

тел. 0889377723

Сметка за дарения:

BG39DEMI92405000305527

Търговска банка Д

BIC: DEMIBGSF

Титуляр: Манол Костадинов Пейков

Основание: За потърпевшите от земетресението.

PayPal: ", приключи поста си във фейсбук Пейков.

Ванга и астролог предсказаха нещастието

Пророчицата Ванга е предсказала за нещастия и катаклизми при започване на 2023 година Тя твърди, че тъкмо тогава орбитата на Земята ще се промени и в резултат на това ни чакат трусове, наводнения и редица други бедствия. Баба Ванга обаче споделя, че това ще се случва към България, а не у нас. " Нас ангелите ни пазят ", споделя пророчицата.

В същото време на 19 януари астрологът Филип Филипов е познал с акуратност нещастието. " По времето на новолунието се осъществят редица силови и осведомителни линии по лицето на Земята, реализирайки сеизмичен риск, като най-съществено се засягат: Иран, Ирак, Грузия, Турция. За тези области е налице код алено и са най-опасни ", показа във фейсбука си Филип Филипов.

Вежди Рашидов: Покрусен съм!

" Покрусен съм от трагичните последствия от жестокото естественото злополучие, което погуби живота на хиляди жители и аргументи големи материални вреди. България изпрати избавителни екипи и се надявам с това и ние да предотвратим последствията от нещастието на нашите братя ", сподели и Вежди Рашидов.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР