Известната руска лечителка Людмила Ким е свързана неразривно със страната

...
Известната руска лечителка Людмила Ким е свързана неразривно със страната
Коментари Харесай

Последователка на Ванга разкри какво очаква България

Известната съветска лечителка Людмила Ким е обвързвана неразривно със страната ни, около другарството й с именитата ни пророчица – Ванга. За първи път тя отива при нея, с цел да й помогне да излекува сина си, само че Ванга й разкрива, че тя самата има лечителска заложба, която би трябвало да употребява, с цел да оказва помощ на хората, написа Труд.

С годините двете стават доста близки като препоръките на петричката прорицателка оказват голямо въздействие върху Людмила. Тя е с корейски генезис, само че е родена в Чечня през 1941 година. Средното си обучение приключва със златен орден, след което постъпва в Московския химико-технологичен институт и пази докторска степен.

След контакта й с Ванга се отдава на националната медицина и се прочува като “Царицата на билките ”. Людмила е уверена, че множеството заболявания са разследване на погрешно хранене, липса на придвижване, мрачни мисли и безбожничество. Тя е сигурна, че същинският доктор е Бог, без значение по какъв начин го назоваваме и той оказва помощ на хората.

Известният ни режисьор Стилиян Иванов снима и филм за именитата лечителка и дружбата й с българската ясновидка – “Реквием за Ванга от Людмила Ким ”. Лентата към този момент може да бъде открита и в интернет. В нея с изключение на биографична информация има и доста на практика препоръки за лекуване на разнообразни болести посредством билки, гимнастика и т. н. Връзката на Людмила Ким с България е и около Фондация “Ванга ”, на която тя е дълготраен член и е ангажирана с разпространение на активността й.

– Людмила, вие бяхте в София за показване на кино лентата на режисьорът Стилиян Иванов – “Реквием за Ванга ”. Какви промени виждате в страната ни в съпоставения с първите ви визити тук?
– Дойдох в България през 85-та година и тогава хората бяха доста гостоприемни. Идваха при мен и се интересуваха какво желая и от какво нуждая се, не съм ли гладна? Винаги ме посрещаха усмихнати и ме гощаваха, а в този момент народът се е трансформирал и към този момент не е по този начин. Освен в София, бях и в Сандански, Петрич и Ямбол и видях, че хората са с по-угрижени лица. Хората станаха други и единствено познатите ми към този момент са толкоз гостоприемни както преди. Найважното за мен е, че моите другари са си останали такива, каквито бяха.

– Не единствено на вас, само че и на множеството чужденци им прави усещане, че напоследък хората у нас са доста намръщени. Ще имаме ли скоро мотиви да бъдем по-усмихнати и ние?
– Скоро българите ще стартират още веднъж да се ухилен. От вас зависи далище има смяна и нови политици

– Каква е повода да решите да извършите филм за Ванга със Стилиян Иванов и какво е посланието в него?
– Хората да бъдат положителни и да знаят за вуйна Ванга, че тя е свята жена. Този филм е изработен, с цел да опровергае слуховете за нея, тъй като има доста шарлатани, които споделят, че са нейни приемници.

– С Ванга говорихте ли си за бъдещето на света и по-конкретно на Европа и България?
– За България – всичко ще бъде добре. Ванга изобщо не обичаше да приказва по политически въпроси и избягваше тази тематика. Но съм чула от нея, че ще има обикновено бъдеще за България, както и за Русия – нещата ще са добре.

– А по отношение на връзките сред България и Русия споделяла ли е нещо с вас?
– Ванга постоянно говореше, че Русия за България е старша сестра, или майка, и би трябвало да се държите за нея, а не за Америка.

– Защо съгласно вас нашите политици, сякаш не се вслушват доста в тази нейна повеля?
– Защото несъмнено не са толкоз умни! (Смее се.)

– Така ли да го напиша?
– Пиши, пиши. Това е моето мнение.

– Според вас пробва ли се някой съзнателно да раздели България от Русия?
– Опитват се, ние имаме общи врагове. Добре, че не избраха Хилъри за президент, само че Тръмп е по-добрият избор

– Тероризмът, насилието и естествените бедствия чертаят една съвсем апокалиптична картина. Каква е повода за това и къде виждате вяра за по-светли дни?
– С тези неща Бог ни споделя, че не живеем вярно и ни дава апел да се изправим. В момента има битка сред положителните и злите, бесовски сили, само че най-после ще победят положителните, умни хора. Това са хора, които постоянно се замислят, дали няма да обидят или наранят някого, преди да кажат, или създадат нещо. Ето, вуйна Ванга в никакъв случай не говореше неприятно, даже да го виждаше и го споделяше иносказателно, с цел да не обиди някого. Когато Емилия Гарванска, която е била ръководител на партизанския отряд, който е освобождавал София, е била при нея и вуйна Ванга е видяла, че тя би трябвало да почине на другия ден. Тя обаче не й го споделила непосредствено, а й споделила да не излиза от вкъщи си на никое място, само че на другия ден я намерили мъртва. Човек не може да избяга от ориста си.

– Според вас, има ли нещо, въпреки и малко, което всеки един човек може да направи, с цел да стане светът по-добро място?
– Да се моли. Свети Серафим Саровски да вземем за пример, с цел да получи своето дарование, се е молил хиляди дни и нощи и Богородица му е дала.

– Вие сте идвала няколко пъти в страната ни. Има ли истина в това, че в България има по-различна сила?
– Ако имате поради вуйна Ванга или дядо Жеко от Ямбол – те са доста положителни хора, с хубава сила, Момера Пенчева също. В Златолист, където е живяла вуйна Стойна (Преподобна Стойна – б.а.) в действителност има доста мощна сила, другояче като цяло за страната – тя е в естествените граници.

– А какъв е вашият съвет за по-дълъг и здравословен живот към хората?
-На първо място – да се молят и да се хранят здравословно. Ние се храним погрешно, тъй като преяждаме и ядем еднообразна храна, също по този начин на хората им липсва задоволително придвижване.

– Кoя е най-силната молитва съгласно вас?
– Господи, помилуй мене неверния. Хубаво е всеки човек да си я споделя.

– В Русия Ванга е извънредно известна – непрекъснато се снимат излъчвания за нея и там първи направиха сериал, който се излъчваше в най-гледаното време. Как си обяснявате, че у нас няма чак толкоз огромна респект към нея както от съветска страна?
– Има поговорка – никой не е оракул в личната си татковина.

– Коя е най-необяснимата преживелица, на която сте била очевидец при Ванга?
– Много са. Едно малко момиче на три години непрекъснато стоеше със сплетени крайници и ръце и лекарите й споделили – ранно полово съзряване. А вуйна Ванга посъветва родителите й да застане в един мравуняк, тъй че мравките да я налазят, също по този начин да й слагат пиявици. След тези ексцентрични процедури, тя се върна в естественото си положение за удивление на лекарите.

– Думите, или уроците на Ванга, които си повтаряте най-често?
– Да умееш да си толерантен. Да търпиш, тъй като всичко си има своето време, което просто стои и чака, с цел да се осъществя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР