Известната рокля на Кейт Мидълтън, сватбеният кошмар на лейди Ди,

...
Известната рокля на Кейт Мидълтън, сватбеният кошмар на лейди Ди,
Коментари Харесай

Най-известните и най-скъпи булчински рокли

Известната рокля на Кейт Мидълтън, сватбеният " призрачен сън " на лейди Ди, 46-килограмовият тоалет на Виктория Сваровски и други не по-малко забавни сватбени визии са пред вас.

 
Даяна Спенсър
Най-известната сватбена рокля от предишния век се съхранява в резиденцията на английските крале и принадлежи на Даяна Спенсър, която на 29 юли 1981 година се омъжва за Чарлз, принц на Уелс и става най-обсъжданият човек в света. Не е изключително красива и наподобява повече на торта от меренг, в сравнение с рокля на принцеса, само че все пак, този ден погледите на милиони хора бяха ориентирани към нея, споделя стилното списание „ Мари Клер “

 принцеса Даяна

Копринена тафта, дантела, кристали, 10 хиляди перли, диамантен колан и осемметров шлейф - роклята на Даяна събира най-хубавите материали и бижута, както прилича на случая. Направена е от незнайните тогава дизайнери Дейвид и Елизабет Емануел, на които бъдещата принцеса се обажда персонално, откакто са създали блуза за една от нейните фотосесии.

На фитинга е решено да се шие еднакъв тоалет " в запас ", ако нещо се случи с главната версия. Въпреки това, копие на роклята в никакъв случай не е било належащо и след това е продадено на търг за страхотна сума от 100 хиляди евро.

 

 Даяна Спенсър

 

Процесът на основаване на „ кралския “ тоалет даже е предмет на книгата „ Рокля за Даяна “, написана от дизайнерите Емануел след гибелта на принцесата, през 2006 година. „ Веднага откакто получихме заповедта да създадем роклята, започнах да уча всички книги, описващи сватбите на монарси “, написа Елизабет в книгата. Роклята трябваше да остане в историята и по едно и също време с това Даяна да я хареса.

Знаехме, че церемонията ще се състои в катедралата „ Свети Павел “ и се надявахме, че шлейфа ще запълни пътеката сред редовете и ще наподобява впечатляващо и величествено. Дизайнът не лиши доста време, за разлика от самото шивачество, което наподобява продължи цяла безкрайност, тъй като девойка Спенсър непрестанно отслабваше.

 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР