Известната ни треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева използва профила

...
Известната ни треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева използва профила
Коментари Харесай

Нешка с мощна атака срещу извратени мозъци и напомпани със силикон уста

Известната ни треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева употребява профила си във Facebook, с цел да отговори на родната федерация по отношение на абсурда, разразил се през последните дни. Нешка употребява много мощни думи като " извратени мозъци ", а също така предизвестява, че е " прекомерно огромна лъжица даже за напомпаните със силикон уста ". 

Ето какво написа Робева:

Приятели,
Повярвайте не съм търсила никаква публичност или най-малко не в този миг и не по този метод, само че да се разгласява на публична страница /на БФХГ/ писмо до медии и общност, да се хвърлят обвинявания, които единствено извратени мозъци могат да родят, да се намесват деца и зад гърбовете им да се крият хора, които би трябвало да ги пазят, а не да ги унижават, не трябва да се подминава без реакция. Публикувах размислите си на страницата, от която си позволиха да ме атакуват и упрекват в операция и неистина.

Животът ми мина в този спорт, работех с изключителни експерти, върнах се, с цел да оказа помощ на клуба, от който излязоха десетки шампионки и се сблъсках с много грозотия. Не бива да се мълчи. Не може страхът да дефинира държанието ни в един, по този начин бързо отлитащ живот.

Борихме се за народна власт и правда, какво става? Попаднахме под робството на обединената незначителност. Как по този начин разрешихме да се върне онази система, / която всекидневно и много кресливо заклеймяваме/, само че в доста по-извратен тип?

От какво се боят хората? Няма по-страшно нещо от самия боязън. Това разгласих на страницата на БФХГ, където всяко мнение, което не ласкае и хвали управлението, бива заличавано. Заличен беше и мой коментар, по тази причина ще обявявам и тук.

Уважаеми, госпожи, ръководещи БФХГ,
Не аз започнах изявленията на страницата на БФХГ и още по-малко с нападателен звук. Не ме съветвайте нещо, което към този момент съм направила, т.е. по даден проблем да се обръщам към управлението на федерацията. Направих го и не един път. Не получих отговор. Нека изясним смисъла на думите – писмо на хартиен притежател или електронно такова, не значи отговор.

Това заявих в Нова телевизия и не преставам да настоявам. Разбира се вие имате по закон право на отговор в същата медия, нямам доверие да са ви отказали, избрахте формалната страница на БФХГ. Сега отново по закон, аз имам право да упорствам и диря отговор на същата страница, където вие, несъмнено с доста миролюбив звук ме обвинявате надали не в подготовка на апокалипсис за българската художествена гимнастика...

Заплашвате ме, че ще ме цензурирате и към този момент го направихте, изтривайки коментара ми под заявката на Бранимира Маркова, че тя е Главният треньор, Главният менажер и Главният селекционер, и единствена тя има последната дума при образуването на националните гарнитури, което беше другото ми изказване в изявлението по Нова телевизия. Това е вторият въпрос, който съм задала преди месеци и не съм получила съответен отговор.

Разбирам Гюромихайловския възторг на госпожа Маркова в отбрана на шефа си, само че той тъкмо опровергава изказванието на госпожа Раева, че не е правилно, че някой показва състезателките за националните тимове?! Та кой споделя истината в тази ситуация? /И кой и за какво изтри изказването на Маркова и моя коментар?/.

Имам съображение да задам и различен въпрос – кой е цензорът, който взема решение кого и какво да изтрие? Кой взема решение в една страница на организация с идеална цел, която се устоя с обществени средства и би трябвало да е открита за всевъзможни отзиви, кое мнение е нападателно и кое не. Или се трият комфортни и неуместни за управлението отзиви и въпроси? Агресивно ли е мнение, което показва удивление, че вместо обещаните, уличаващи Нешка Робева, документи, се разгласяват протоколи от надпревари. И същият този, високоморален цезор, не е ли прочел писмото на управлението, не го ли намира за малко по-остро в сравнение с благоприличието, по този начин мощно прокламирано от БФХГ, разрешава?

Настоявам и в случай че не вие, аз ще го направя, да публикувате цялостната преписка по случая Нанси Иванова. Или да се извините. Ако не го извършите, ще стартира изявления на всички писма писани до БФХГ, във връзка на други състезателки, изхвърляни необмислено и цинично, без пояснение, от националните тимове. Ще приказвам и за саморазправата с треньори – отвън мен, тъй като даже за напомпаните със силикон уста, съм прекомерно огромна лъжица… Не можете да ме засегнете. Не се осмелявайте да биете камбаната, какъв брой желая да ви проваля, тъй като едва ли има кой да ви повярва. Не намесвайте децата, тъй като в случай че продължим и отидем до край, доста ще се разсмърди.

Единственото нещо, за което упорствам и постоянно съм го правила, е да има правила - идентични за всички, което ще подтиква и треньори и клубове, и най-много, ще върне вярата на децата, че лишавайки се от удоволствията на детството и младостта, в случай че положат задоволително старания, могат да намерят своята реализация. Ще върне вярата и на родителите, че в нашия спорт няма корупция и не парите, а само достиженията вземат решение кой да бъде народен играч.

Повечето от подписалите писмото са ми били състезателки, упреквали са ме в какво ли не, само че строги регламенти, постоянно е имало./ в случай че се наложи ще ги публикувам/ Да, в тях старши треньорът е имал последна дума, само че след поредност контролни надпревари, където претендентките са се изправяли в директен дуел и при изискване, че разликата сред тях е била незначителна. Не си припомням да съм се възползвала от това си право. И дано на сътрудниците и феновете, стане ясно, че не става въпрос за право на присъединяване в интернационалните надпревари, както се пробват да внушат в писмото, а за правото да се състезават за това.

Бог ми е очевидец, че не искам никакви кавги, както и че нямам никакви искания за каквито и да е постове, служба и самопризнания – нито материални, нито почетни. Нека в действителност можещите и знаещите си подадат ръка и работят дружно. Ние ще се радваме.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР