Известната хърватска актриса Мира Фурлан почина на 65-годишна възраст, съобщават

...
Известната хърватска актриса Мира Фурлан почина на 65-годишна възраст, съобщават
Коментари Харесай

Почина актрисата от Баща в командировка на Костурица - Мира Фурлан - slava.bg

Известната хърватска актриса Мира Фурлан умря на 65-годишна възраст, оповестяват балкански медии.

Причината за гибелта й не се оповестява, показва се единствено, че от известно време е имала здравословни проблеми, предава Българска телеграфна агенция.

Мира Фурлан е родена в Загреб през 1955 година и във времето на СФРЮ беше една от най-популярните и награждавани кино и театрални актриси. Сред най-известните й участия са това в наградения в Кан филм на Емир Кустурица "Баща в командировка " и в редица известни в Югославия телевизионни сериали през 80-те години.

Мира Фурлан бе принудена да емигрира в Съединени американски щати след началото на войните в някогашна Югославия. Тъй като бе омъжена за сърбин - за режисьора Горан Гаич, хърватските медии я афишират за предателка, уволнена е от Хърватския национален спектакъл, лишават жилището й и непрекъснато е получавала смъртни закани.

В Съединените щати Мира Фурлан продължи телевизионната си кариера и в продължение на пет години изпълняваше ролята на Делен в научнофантастичния сериал "Вавилон 5 ". Тя играе също в сериала "Изгубени " от 2004 до2008 година и в престъпните поредици "Военни закононарушения " и "Закон и ред, Лос Анджелис ".

Мира Фурлан си завоюва престиж и в Съединени американски щати и през 2014 година получи покана да преподава във филмовата академия в Лос Анджелис, а по-късно и във филмовата академия в Ню Йорк.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР