Известната берлинска бирария Ständige Vertretung включи в черен списък германския

...
Известната берлинска бирария Ständige Vertretung включи в черен списък германския
Коментари Харесай

Бирария вкара Меркел в черен списък

Известната берлинска бирария Ständige Vertretung включи в черен лист немския канцлер. Собствениците на заведението споделиха за това на страницата си във Фейсбук, написа "Монитор ".

В обявата те означиха, че са решили по този начин да изразят недоволството си от решението на немските управляващи да наложат ограничавания на фона на продължаващата пандемия на ковид SARS-CoV-2, в границите на която е наложена възбрана за работата на заведенията.

Изпълнителният шеф на бирарията Йорн Петер Бринкман и неговият сътрудник Ян Филип Бубингер подчертаха, че заради неналичието на навреме държавни дейности лечебните заведения се борят с огромния поток от пациенти, което затруднява следенето на веригата от инфектирани.

„ Според института„ Робърт Кох “степента на разпространяване на болестта в заведенията е под 3%. Но в този момент по този начин или другояче е оповестена национална възбрана “, пишат Бринкман и Бубингер.

Освен немския канцлер в черния лист се озоваха финансовият министър Олаф Шолц, кметът на Берлин Михаел Мюлер и министър-председателят на Бавария Маркус Зьодер.

В Германия от през днешния ден влизат в действие нови карантинни ограничения, които обаче ще бъдат по-меки от тези напролет. Те бяха контрактувани на 28 ноември сред федералното държавно управление и държавните управления на обособените провинции.

Мерките се вкарват минимум за месец - до края на ноември, само че може да бъдат продължени или затегнати според от обстановката с пандемията. Те плануват заведенията за хранене, питейните заведения и другите заведения да затворят. Ще им бъде позволено да продават храна и питиета за у дома. Спират работа фитнес клубовете, салоните за татуировки, басейните, козметичните салони и масажните студия, театрите, кината и концертните зали. Всички мачове от футболната Бундеслига ще се играят през ноември без фенове.

Около 1900 души стачкуваха през вчерашния ден в Мюнхен против затварянето на Германия поради ковид, заяви полицията. Организаторите бяха оповестили в началото акцията като "църковна работа ", съобщи ДПА.

"Тук не става дума за свободата на събранията ", сподели един от ораторите на "Терезиенвизе " - мястото в Мюнхен, където обичайно се провежда популярният Октоберфест - след което предложения участниците да се помолят дружно с него.

Полицията съобщи, че въпреки събитието да почнало с "характеристиките " на църковна работа, откакто то почнало "все повече да наподобява на концерт ", към 19 ч. тя го протекция.

Полицията на митинга в Мюнхен съобщи, че е предизвестила към 200 души поради погрешно носене на маски или поради липса въобще на такива.

Градската администрация беше разрешила в демонстрацията да вземат участие единствено 1000 души, решение, което беше доказано от две съдилища.

Организаторите от самодейността "Латерално мислене 089 " бяха записали 5000 стачкуващи.

На сцената бяха издигнати кръстове, бяха сложени и ковчези с венци от цветя и увити с немски знамена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР