Известна публична личност на предстоящите избори може да увеличи броя

...
Известна публична личност на предстоящите избори може да увеличи броя
Коментари Харесай

Доц. Стойчев: Слави няма харизмата на Сакскобургготски и Борисов

Известна обществена персона на идните избори може да усили броя на гласоподавателите. Това сподели политологът доцент Стойчо Стойчев в ефира на Радио „ Фокус “. В България обичайно гласоподават към 3,5 милиона души напомни той. По думите му персона като Слави Трифонов може да актуализира към 300-400 хиляди гласоподаватели, които по принцип не гласоподават, само че въпреки това коронавирусът може да ги уплаши и да ги задържи у дома.
„ Не би трябвало да подценяваме обстоятелството, че на изборите през 2001 година и през 2009 година се появиха сред половин милион и 700 хиляди гласоподаватели, които другояче не гласоподават, само че когато се появи известна фигура отиват да гласоподават за нея. През 2009 година ГЕРБ получиха към 1 млн. 650 хиляди гласа, след което се върнаха на един милион и повече от милион и 100 хиляди не са получавали на парламентарни избори. Онези 600 000 души са тези, които се появяват да гласоподават, когато някой доста прочут човек се е появил на изборите. Дали Слави Трифонов ще активизира подобен избор? ", попита Стойчев.

Според мен, би трябвало да се гледа по-консервативно на това тъй като, като се изключи че той няма този капацитет и харизма, от дълго време е в общественото пространство и не можем да го съпоставяме със Симеон Сакскобургготски и Бойко Борисов към тези времена, само че го има детайла на звезда “, разяснява той.

Доц. Стойчо Стойчев сподели още, че не може да се ангажира с твърда оценка и обърна внимание, че има друг брой фактори, които работят в разнообразни и даже противоположни направления.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР